Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Μαρκογιαννάκης στο HANIA.news: Ανοιχτή η συνεργασία με άλλο κόμμα – Βολές και στην Ντόρα

NTORA-MARKOGIANNAKIS
«Όλοι όσοι έχουν συμφέρον να βγω από τη μέση». Με αυτή τη φράση απάντησε σήμερα, αργά το απόγευμα, μιλώντας στο HANIA.news, ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι στην απόφαση που ελήφθη από τον
πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο του κόμματος στα Χανιά στις επικείμενες εθνικές εκλογές έχει ανάμιξη και η νυν βουλευτής της Α’ Αθηνών Ντόρα Μπακογιάννη, η υποψηφιότητα τής οποίας θεωρείται δεδομένη στον τόπο καταγωγής της.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης κλήθηκε, παράλληλα, από το HANIA.news να διευκρινίσει αν με τη σημερινή του ανακοίνωση (στην οποία σημειώνει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ότι «θα συνεχίσω να είμαι πολιτικά παρών. Θα συνεχίσω να έχω την ίδια σχέση με τους πολίτες. Θα είμαι συνέχεια δίπλα σας. Όπως με ξέρετε. Πιστεύω ότι δεν έχω δικαίωμα να το βάλω στα πόδια. Να εγκαταλείψω το Νομό μου και όλους εσάς») αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στα Χανιά με άλλο κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές.
«Δεν προσχωρώ σε άλλο κόμμα. Δεν αποκλείω, όμως, το ενδεχόμενο να είμαι ανεξάρτητος συνεργαζόμενος μ’ ένα κόμμα που θα έχει προοπτική να μπει στη Βουλή…», απάντησε ο κ. Μαρκογιαννάκης, χωρίς να πει περισσότερα.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι «μου προσεφέρθησαν πολλά πράγματα από εκείνους οι οποίοι με έβγαλαν από το ψηφοδέλτιο». Ερωτηθείς αν ξεκάθαρα εννοεί ότι του προσφέρθηκαν ανταλλάγματα, προκειμένου ο αποκλεισμός του από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Χανιά να είναι «βελούδινος», ο κ. Μαρκογιαννάκης απέφυγε και πάλι να πει περισσότερα, γνωστοποιώντας ότι σε λίγες ημέρες θα παραχωρήσει συνέντευξη, με την οποία θα προβεί σε σειρά αποκαλύψεων.
Ερωτηθείς, τέλος, από το HANIA.news αν με τη σημερινή του ανακοίνωση, αλλά και με όσες προηγήθηκαν  επιχειρεί ν’ ασκήσει πίεση -και μέσω των πολιτικών του φίλων και ψηφοφόρων- στην ηγεσία της ΝΔ με στόχο την αλλαγή της απόφασης, ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε: «Δεν παρακαλώ κανένα. Βλέπω ότι είναι ένα μέγα λάθος αυτό που έγινε και επισημαίνω τη ζημιά που θα γίνει. Από ‘δω και πέρα, άλλοι έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι. Απλά, όταν έρθει η ώρα και πω για ποιο λόγο έγινε αυτή η ιστορία, θ’ αναφωνήσουν όλοι… ντροπή», κατέληξε ο κ. Μαρκογιαννάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.