Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Τα «πάνω-κάτω» στους Γενικούς Γραμματείς και στο κράτος φέρνει ο Μητσοτάκης- Στόχος η καλύτερη λειτουργία του προς όφελος των πολιτών


Τα «πάνω-κάτω» στους Γενικούς Γραμματείς και στο κράτος φέρνει ο Μητσοτάκης
Πηγή: newpost.gr- του Γιώργου Δ. Ευθυμίου

Η πρόσφατη τραγωδία με την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική έφερε ξανά στο προσκήνιο την ανικανότητα εκείνων που στελεχώνουν τον κρατικό μηχανισμό, αιρετοί και μη. Η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε να αποφύγει την πολιτική αντιπαράθεση την ώρα που τα
απανθρακωμένα πτώματα δεν είχαν μεταφερθεί καν στα νεκροτομεία, αφήνοντας τη συζήτηση για την απόδοση ευθυνών μετά το τέλος του τριήμερου εθνικού πένθους.

Όπως σημείωναν από την οδό Πειραιώς, αυτό έγινε όχι μόνο γιατί θεωρήθηκε αυτονόητη υποχρέωση ο σεβασμός της οδύνης και της αγωνίας των πυρόπληκτων, αλλά γιατί επίσης, στο γαλάζιο επιτελείο ήθελαν να έχουν όσο το δυνατόν πιο πλήρη εικόνα για όσα έγιναν ή δεν έγιναν. Πέραν όμως της κυβερνητικής λογοδοσίας, η οποία θα γίνει σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τα στελέχη της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του, έχουν προχωρήσει σε ένα πιο μακροχρόνιο σχεδιασμό, που έχει να κάνει με τη λειτουργία και τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού.
Η καθολική δυσαρέσκεια για τον τέως Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, ο οποίος από το «τσοχατζοπουλικό ΠΑΣΟΚ» έφτασε στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω της Κίνησης «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά, η αντικατάστασή του με τον επίσης κομματικό Γιάννη Ταφύλλη και το απίστευτο περιστατικό με την κατάθεση κυβερνητικής τροπολογίας για αύξηση των αποδοχών των επικεφαλής των ΔΕΚΟ έως και 2850 ευρώ, το βράδυ που η χώρα θρηνούσε τους πρώτους νεκρούς, ενίσχυσαν την απόφαση του κ. Μητσοτάκη, όπως έλεγαν οι συνεργάτες του, για τη θωράκιση του κράτους, από τους διορισμένους κομματικούς στρατούς.

Ήδη χθες, οι αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς και Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατέθεσαν ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, μηνυτήρια αναφορά, ζητώντας τη διερεύνηση της διαδικασίας επιλογής Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων και των ποινικών ευθυνών που προκύπτουν στο πλαίσιο αυτής. Η οδός Πειραιώς ζητά μάλιστα να διερευνηθεί, η υπόθεση παράνομης διαβίβασης σε τουλάχιστον τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των ονομάτων, των στοιχείων και των προσόντων των υποψηφίων, σε χρονικό σημείο κατά το οποίο δεν νομιμοποιούνταν και δεν είχαν δικαίωμα να λάβουν γνώση αυτών, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία.
Για τον πρόεδρο της ΝΔ, το κράτος πρέπει «ξαναφτιαχτεί» από την αρχή στη λογική ενός μικρότερου σχήματος το οποίο όμως θα λειτουργεί αποτελεσματικά, υπηρετώντας ουσιαστικά τον πολίτη. Ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει «ένα μικρότερο, αλλά αποτελεσματικότερο κράτος», διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν συνεπάγεται απολύσεις αλλά λιγότερες προσλήψεις σε σχέση με τον αριθμό των ανθρώπων που συνταξιοδοτούνται καθώς και μείωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
Σχετικά με το θεσμό των θεματικών Γραμματέων που έχει εισαχθεί από την κυβέρνηση και ο οποίος, σύμφωνα με την οδό Πειραιώς, έχει ως στόχο να μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει δικούς του ανθρώπους μέσα στον κυβερνητικό μηχανισμό, την επομένη της ήττας του στις εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πρόσφατα πως δεν αναγνωρίζει, δεν νομιμοποιεί και θα καταργήσει την επόμενη μέρα τον συγκεκριμένο θεσμό.
«Να είμαστε ξεκάθαροι και να κάνουν όλοι τα κουμάντα τους», είπε, τονίζοντας ότι πρόκειται για μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδος. «Εμείς γενικούς γραμματείς κομματικούς με τον φερετζέ της ανεξαρτησίας δεν δεχόμαστε», πρόσθεσε, ανακοινώνοντας ότι επί διακυβερνήσεώς του, οι γενικοί γραμματείς θα πρέπει να είναι λιγότεροι, κυβερνητικά στελέχη και να είναι πολιτικά πρόσωπα που θα υλοποιήσουν συγκεκριμένες πολιτικές της κυβέρνησης και των υπουργών που τους εποπτεύουν, χωρίς θητεία και χωρίς δεσμεύσεις.
«Δεν θα αφήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει τα κλειδιά του κράτους στην Κουμουνδούρου», αναφέρει σε συνομιλητές του. Ειδικά για το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, στρέφοντας το βλέμμα στην τελευταία φονική πυρκαγιά, ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι θα είναι το πρόσωπο που θα έχει την ευθύνη για τη διαχείριση της όποιας κρίσης προκύψει, πάνω, ακόμη και από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.