Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

"Φωτιές" άναψε η Όλγα Κεφαλογιάννη με την επίσκεψη της στην Καβάλα



Πηγή: ΕΦΗΜ. ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
 

Ομαδικά πυρά δέχεται από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας η τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ και πρώην Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με αφορμή την επίσκεψη της στην Καβάλα. Πολλά ήταν τα μέλη της ΝΟΔΕ ΝΔ Καβάλας που δεν έκρυψαν την δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι η κ. Κεφαλογιάννη απέφυγε μία συνάντηση μαζί τους και πολλοί από αυτούς
δημοσιοποίησαν και μέσω των κοινωνικών δικτύων τα παράπονα τους. 
Ένας εξ αυτών και ο καθηγητής του ΤΕΙ και σύζυγος της υποψήφιας με τη ΝΔ Καβάλας σε προηγούμενες εκλογικές μάχες Βάσως Παπουτσή Μήττα, Θανάσης Μήττας που έγραψε «Τα μάθατε τα νέα κ. Κεφαλογιάννη; Κυρία Κεφαλογιάννη η προγραμματισμένη πολιτική σας επίσκεψη στη πόλη μου το Σαββατοκύριακο που πέρασε, χωρίς να το γνωρίζει η ΝΟΔΕ και η οποία τελικά επίσκεψη μετατράπηκε σε "ιδιωτική" μετά τη δημόσια κατακραυγή τοπικών θεσμικών παραγόντων , ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι !!! Θα μπορούσατε όταν σας ενημέρωσαν (και θέλω να πιστεύω ότι είχατε αυτή την ενημέρωση) να πέρνατε πρωτοβουλίες για μια έστω τηλεφωνική επαφή με τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μπάμπη Δράκο, προκειμένου να λυθούν οι όποιες παραξηγήσεις και τα λάθη που έκανε το πολιτικό σας γραφείο και το θέμα να λήξει εκεί και όχι να πάρει τις δημόσιες διαστάσεις που πήρε και που σίγουρα βλάπτει τη Παράταξη! Διαβάστε τα σημερινά δημοσιεύματα στα τοπικά Μ.Μ.Ε. της Καβάλας και θα αντιληφθείτε ότι η επίσκεψή σας με τον τρόπο που έγινε ή επιχειρήθηκε να πραγματοποιηθεί καθόλου ευχάριστες εντυπώσεις δεν άφησε. Φιλικά, ένας συμμαχητής σας"




Κακή συγκυρία η φαγωμάρα, σε μια περίοδο δε, που η πολιτική κατάσταση ευνοεί ένα κόμμα. Όταν αυτό σπαράσσεται εσωτερικά και μάλιστα δημιουργούνται πολλά και διαφορετικά ανοιχτά μέτωπα, αυτή η φαγωμάρα μπορεί να αποβεί καταλυτική και να ανατρέψει τις πολιτικές εκτιμήσεις ή για να μη δώσω μεγαλύτερες διαστάσεις στο πρόβλημα, να δημιουργήσει προσχώματα στον «ροδοστρωμμένο» δρόμο προς την νίκη. Στη Νέα Δημοκρατία σε τοπικό επίπεδο υπάρχουν αντικρουόμενες ομάδες. Ο Μέτιος καταγγέλλει πολιτική μεθόδευση σε βάρος του από την αρχή της θητείας του, δείχνοντας ανάμεσα στα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στην πολιτική του υπονόμευση και τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας.
Η ΝΟΔΕ Καβάλας βλέπει επιφυλακτικά έως και εχθρικά την εμφάνιση του Μακάριου Λαζαρίδη στα τοπικά πολιτικά πράγματα και μοιάζει να διακατέχεται από μια αγωνία για τον ρόλο ύπαρξής της στον κομματικό της χώρο και τη θεσμική της υπόσταση στα κομματικά όργανα.
Κεράσακι στην τούρτα αποτέλεσε η ιδιωτική επίσκεψη της κ. Κεφαλογιάννη στην Καβάλα. Η κ. Κεφαλογιάννη επισκέφτηκε την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ενώ «παρέλειψε» να επισκεφτεί έστω και χαλαρά για έναν καφέ μόνο, τα γραφεία της κομματικής οργάνωσης. Η εμφάνισή της δε, ιδιωτική κι αυτή στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, δίπλα όμως στον Μακάριο Λαζαρίδη, πυροδότησε αρνητικά σχόλια με πολλές μπηχτές για όποιον( ποιον;) οργάνωσε το πρόγραμμά της! Μια «βόλτα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αρκετή για να διακρίνει κανείς αυτή την «δυσφορία».
Ξεχωρίζω την ανάρτηση του Μανώλη Φραντζεσκάκη στο facebook, η οποία καταλήγει με στίχο τραγουδιού, αλλά και μια ακόμη από την κ. Σοφία Αθανασιάδου Μπουμπούνα, η οποία επίσης καταλήγει με ...ποίηση! Αν μη τι άλλο, τα κομματικά στελέχη της ΝΔ έχουν και καλλιτεχνικές ανησυχίες!
«Κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, ως Καβαλιώτης σας καλώς ορίζω στην πανέμορφη πόλη μας και σας εύχομαι να απολαύσετε την διαμονή σας, καθώς και την παράσταση στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων που όπως πληροφορήθηκα είναι ο λόγος της επίσκεψης σας. Θα ήθελα να σας καλώς ορίσω και ως συμμαχητής, αλλά φαίνεται ότι το βαρύ πρόγραμμα που σας όρισαν (ποιος άραγε) δεν σας επέτρεψε να έρθετε στα γραφεία της ΝΟΔΕ και να συναντήσετε τους εκπροσώπους της βάσης της ΝΔ ΚΑΒAΛΑΣ. Θα μπορούσαμε και τηλεφωνικά να σας καλώς ορίσουμε ως ΝΟΔΕ, αλλά φαίνεται η στενότητα χρόνου δεν σας άφησε ούτε ένα τηλέφωνο ενημέρωσης για την έλευση σας να κάνετε. Οκ και πάλι καλή διαμονή και όπως λέει και το τραγούδι δεν μπορεί κάπου θα συναντηθούμε στο ίδιο κόμμα ζούμε». (Μανώλης Φραντζεσκάκης)
«Με αφορμή την ανάρτηση του Manolis Frantzeskakis... Ερήμην της βάσης αλλά και της εκλεγμένης ΝΟΔΕ της ΝΔ Καβάλας, τα στελέχη του κόμματος εξ Αθηνών, κάνουν βόλτες στον τόπο μας, συναντώνται κατά βούλησιν και προβληματίζουν για τις δημοκρατικές δομές της παράταξης.
Δεν μπαίνουν στον κόπο ούτε ένα τηλέφωνο να πάρουν, πολύ περισσότερο δε, να κλείσουν μια συνάντηση, ένα ραντεβού βρε αδερφέ, για έναν καφέ έστω, για μια μικρή ενημέρωση, για μια γνωριμία, για μια βόλτα στην πόλη, με τους «υπηκόους», που σφραγίζουν με την εκλογή τους, τις δημοκρατικές διαδικασίες στο κόμμα! Ερήμην
Καλοκαίρι είναι θα μου πεις, τα πράγματα είναι χαλαρά και μπορεί η Ολγα-Όλγα Κεφαλογιάννη / Olga Kefalogianni, να θέλει να περάσει ένα διήμερο με «φίλους-κολλητούς» στην Καβάλα! Αναφορά θα σας δώσει ρε Σοφία! Αλίμονο! Πόσο πιο ωραίο θα ήταν όμως, να συναντηθεί μαζί μας, έστω για λίγο, να δείξει, ότι χαίρεται που υπάρχουμε εδώ, να « φυλάττουμε Θερμοπύλες» κι αύριο μεθαύριο, όταν θα είναι Κυβέρνηση, βουλευτής η υπουργός, να μας γνωρίζει, εμάς, που θα πρέπει να υπερασπιζόμαστε και να εξηγούμε τις αποφάσεις και τις πράξεις της... Ερήμην
Είναι δυνατόν η ΝΔ να λειτουργεί έτσι? Κάθε ένας να κάνει και να λέει ότι θέλει, να δηλώνονται υποψηφιότητες, να δίνονται στηρίξεις, να απειλούνται με διαγραφές οι διαφωνούντες κι όλα αυτά Ερήμην του οργάνου που λέγεται ΝΟΔΕ! Προβληματίζομαι για πολλοστή φορά, για το ρόλο των ΝΟΔΕ, αλλά και για τις δημοκρατικές κομματικές διαδικασίες... Ερήμην
Σημειώθηκε χθες διόγκωση της ματαιότητας. Αυτό, φυσικά, κανείς δεν το αντελήφθη. Κανείς απ' τους ελάχιστους «πλησίον μου». Μονάχα εγώ που όρθια μπρος στο μεσίστιο μέλλον μου, σε στάση ανήμπορη αλλά κόσμια, άφησα να διαφύγει από το χώρο μου ένα ολόκληρο απόγευμα, σε μια ρευστότητα αθεράπευτη, γνωστή, αλλ' επιδεινωμένη.
Από τη συλλογή Ερήμην (1958) της Κικής Δημουλά». (Σοφία Αθανασιάδου- Μπουμπούνα)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.