Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

ΝΔ: Δεν ψηφίζουμε την κατάτμηση της Β’ Αθήνας, χωρίς τη ψήφο των απόδημων


ΝΔ: Δεν ψηφίζουμε την κατάτμηση της Β’ Αθήνας, χωρίς τη ψήφο των απόδημων

«Όχι» στη κατάτμηση της Β’ Αθήνας αναμένεται να πει η Νέα Δημοκρατία από την στιγμή που η κυβέρνηση δεν προχωρά στη νομοθέτηση της ψήφου των κατοίκων του εξωτερικού. Όπως είπε ο Μάκης Βορίδης, στη Βουλή, η αξιωματική αντιπολίτευση είναι θετική επί της αρχής στο σπάσιμο της μεγαλύτερης περιφέρειας της
χώρας, ωστόσο κάλεσε τον Π. Σκουρλέτη να έρθουν μαζί -κατάτμηση και ψήφος απόδημων- στο επόμενο πεντάμηνο που λέει το υπουργείο ότι θα έχει ολοκληρώσει το έργο της η σχετική επιτροπή.
«Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα ψηφίσουμε όλοι μαζί την κατάτμηση με την ψήφο των απόδημων», υπογράμμισε ο Μάκης Βορίδης και τόνισε πως αφού σε πέντε μήνες θα έχει ακόμα την εξουσία γιατί δεν έρχονται τότε ενιαία.
«Ποια είναι ανάγκη να ψηφίσουμε σήμερα την κατάτμηση. Αφού σε πέντε μήνες λέτε ότι θα είστε κυβέρνηση γιατι να μην το ψηφίσουμε ενιαία», υπογράμμισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατία, εξηγώντας ότι η πρόταση Σκουρλέτη είναι προσχηματική, καθώς «κανείς δεν θα μαλώσει την επιτροπή αν δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της σε πέντε μήνες».
Παράλληλα, εξήγησε τον λόγο που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν πρόλαβε να νομοθετήσει την ψήφο των απόδημων. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι το σχέδιο νόμου ήταν έτοιμο στο Υπουργείο Εσωτερικών, όμως επειδή η τότε κυβέρνηση έπεσε δεν πρόλαβε να έρθει στη Βουλή. «Η πρόταση η οποία έχει κατατεθεί στη Βουλή είναι η πρόταση που είχε ετοιμαστεί αλλά μας ρίξατε», επισήμανε ο κ. Βορίδης. Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει το σύνολο των διατάξεων που αφορούν το εκλογικό σύστημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.