Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

Ποιοί να γλύψουν εκεί που ακόμα και οι ΑΝΕΛ θα φτύσουν; Άλλο συνταγματική τάξη και άλλο πολιτική ηθική;


Όταν φεύγουν βουλευτές από την κυβέρνηση έχουμε αποστασία, όταν φεύγουν από άλλα κόμματα για να στηρίξουν την κυβέρνηση έχουμε ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών…
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση παίζει με τη λογική ή μάλλον παίζει ένα παιχνίδι παραλόγου που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μόνο μια δημοκρατία, η
δημοκρατία όπως την αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση. Και όποιος διαφωνεί με αυτήν τότε είναι ακροδεξιός, φασίστας, αποστάτης…
Η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης εκμεταλλευόμενη το εκλογικό σύστημα. Αν αθροίσει κανείς τα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ιδιαίτερα δε αν δει τον αριθμό των ψήφων που έλαβαν, αποτελούν οικτρά θλιβερή μειοψηφία στο λαό.
Σε σημερινό non paper, μετά τις δηλώσεις Καμμένου, το Μαξίμου επανέλαβε ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι κυβέρνηση συνασπισμού δυο κομμάτων και λειτουργεί συλλογικά πάντοτε στα πλαίσια που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι».
Τώρα ο κυβερνητικός εταίρος κ. Καμμένος δηλώνει ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση αν δεν προηγηθεί της κύρωσης της «κακής», όπως τη χαρακτήρισε Συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ, είτε δημοψήφισμα είτε εκλογές, ώστε ο λαός να εκφρασθεί.
Αμέσως μετά βγήκε ο κ. Παππάς, υπουργός και έμπιστος συνεργάτης του κ. Τσίπρα και μας ενημέρωσε ότι και να αποχωρήσει ο κ. Καμμένος από την κυβέρνηση, έχουν τον τρόπο να παραμείνουν στην εξουσία και να διατηρήσουν τη δεδηλωμένη.  Είπε χαρακτηριστικά: «Μπορεί να υπάρξουν πλειοψηφίες άλλου τύπου»!!!
Τι εννοεί ο… ποιητής; Αυτό που όλοι γνωρίζουμε. «Να πράξουν το δημοκρατικό τους καθήκον» και να στηρίξουν την εθνοσωτήριο κυβέρνηση Τσίπρα βουλευτές από άλλα κόμματα ή ανεξάρτητοι βουλευτές ή όπως θα πει ο λαός «να εξαγορασθούν βουλευτές» ή να «αποστατήσουν βουλευτές».
Τι θα επιλέξετε για να χαρακτηρίσετε μια τέτοια πράξη είναι ζήτημα πεποιθήσεων και συμπάθειας ή αντιπάθειας προς την παρούσα κυβέρνηση.
Το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βαίνει προς το τέλος της. Ο πολιτικός επιθανάτιος ρόγχος καλύπτει τις πράξεις τους και κάθε κίνησή τους. Το αν θα βρεθούν βουλευτές να πάνε να γλύψουν εκεί που ακόμη και οι ΑΝΕΛ θα φτύσουν ή, τελικώς, θα πάμε σε εκλογές είναι άγνωστο.
Το ζήτημα είναι ότι η ηθική, ειδικά στην πολιτική, δεν ζυγίζεται. Ή την διαθέτεις ή δεν τη διαθέτεις.
Και όταν δεν την διαθέτεις παραβλέπεις τη μήνι του λαού και αναζητάς «πλειοψηφίες άλλου τύπου», που μπορεί τυπικά να είναι συνταγματικές, αλλά δεν είναι καθόλου ηθικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου