Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Μ. Βορίδης για τα γράψε-σβήσε των εκλογών: Ο Α. Τσίπρας βρίσκεται σε πανικό, αποδρομή και κατάρρευση


Μ. Βορίδης για τα γράψε-σβήσε των εκλογών: Ο Α. Τσίπρας βρίσκεται σε πανικό, αποδρομή και κατάρρευση

Πηγή: liberal.gr- Του Αλέξανδρου Διαμάντη
Άφωνος παρακολουθούσε ο Πάνος Σκουρλέτης τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μάκη Βορίδη να τον εκθέτει πλήρως, καθώς επίσης και να ξεδιπλώνει τις νέες μικροκομματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης, μέσω της τροπολογίας για την επίσπευση των αυτοδιοικητικών εκλογών.
«Η συνεδρίαση πρέπει να έχει τίτλο: Στο
ταραγμένο μυαλό του πανικόβλητου κ. Τσίπρα», είπε αρχικά ο βουλευτής της ΝΔ και παρέθεσε αναλυτικά τι έχει πράξει η κυβέρνηση από χθες το βράδυ.
«Πως να εξηγήσει κανείς ότι η κυβέρνηση καταθέτει πρόταση νόμου που λέει για αυτοδιοικητικές εκλογές την 13η Οκτωβρίου και η εγκατάσταση των νέων αρχήν την 1η Ιανουαρίου. Αυτά από την προηγούμενη Πέμπτη μέχρι και σήμερα το πρωί. Εν συνεχεία χθες στις 21.25 το βράδυ, 16 συνάδελφοι από τον ΣΥΡΙΖΑ εμπνεύστηκαν, κάτι σκέφτηκαν καινούργιο, και είπαν για τις εκλογές του 2019 ο 1ος γύρος να γίνει μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές και 2ος μαζί με τις ευρωεκλογές. Αλλά κάτι ξανασκέφτηκαν μέχρι τις 12.45 και σήμερα το πρωί απέσυραν την πρώτη και είπαν να το αλλάξουν. Και ω του θαύματος η κυβέρνηση είπε να το κάνει δεκτό», τόνισε ο Μ. Βορίδης και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι για γέλια και για κλάματα.
Παράλληλα, ανέλυσε πλήρως το παιχνίδι που επιχειρεί να στήσει ο Αλέξης Τσίπρας μέσω της αλλαγής των ημερομηνιών. «Είναι απλό αυτό που έχει συμβεί: Αρχικώς ο κ. Τσίπρας σκέφτηκε να έχω τη δυνατότητα να τις βάλω μαζί τον Σεπτέμβρη να τους μπερδέψω, να τρέχουν οι δικοί τους δήμαρχοι να μην ασχολούνται με τις εκλογές. Αυτό είχε ένα θέμα. Πως φτάνεις μέχρι τις βουλευτικές τον Σεπτέμβρη. Αν δεν φτάσεις διατρέχεις τον κίνδυνο να χάσει την απλή αναλογική επειδή έχει δεσμευτεί η ΝΔ να την αλλάξει», εξήγησε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας. Όπως συμπλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος «βρίσκεται σε πανικό και διανοητική διαταραχή» αποφάσισε να ταυτίσει πλέον τις ευρωεκλογές με τις αυτοδιοικητικές και δυνητικά τις εθνικές εκλογές.
Εκτίμησε, δε, ότι μέσω της συγκεκριμένης ρύθμισης η κυβέρνηση ομολόγησε την ήττα της, εξηγώντας ότι επίσπευσε το χρόνο των αυτοδιοικητικών αφού γνώριζε ότι η ΝΔ θα ακυρώσει τον Κλεισθένη.
«Βρίσκεται σε πανικό, σε αποδρομή, σε κατάρρευση, εργαλειοποιείτε την αυτοδιοίκηση», υπογράμμισε με νόημα, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτο να παίζουμε με τους Θεσμούς. Τέλος, αναφερόμενος στον Π. Σκουρλέτη είπε ότι ενώ μέχρι πρότινος διατυμπάνιζε τον διαχωρισμό των ευρωεκλογών με τις αυτοδιοικητικές, τώρα οφείλει να σώσει την προσωπική του αξιοπρέπεια. «Όταν σου κάνουν τέτοια, λες ο επόμενος παρακαλώ», είπε με νόημα ο κ. Βορίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.