Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Το POS ... θα ζεσταθεί σε 2 ώρες!


Τα νέα μέτρα που εξετάζονται για τις επιχειρήσεις και τα POS


Η ιστορία είναι απίστευτη. Δυστυχώς, όμως, δεν φαίνεται να είναι μοναδική, καθώς η τέχνη του Έλληνα να απεργάζεται τρόπους για να "κλέψει" έστω κι ένα ευρώ από την εφορία, έχει εξελιχθεί σε... "εθνικό σπόρ".
Επειδή λοιπόν πιστεύουμε ότι η ιστορία που συνέβη στην Κρήτη δεν είναι μοναδική, την αντιγράφουμε από το cretalive.gr, γιατί αξίζει
τον κόπο.


"Αγαπητό Cretalive,
Μπορεί να είμαστε στο 2018,να έχουμε πληρώσει και να πληρώνουμε την φοροκλοπή κάποιων όλοι μας, αλλά κάποιοι κλάδοι ή επαγγελματίες δεν στρώνουν με τίποτα.
Πρόσφατα ήμουν σε ταβέρνα σε τουριστική περιοχή όπου ένας κακόμοιρος τουρίστας θέλησε να αμαρτήσει και να πληρώσει με πιστωτική κάρτα! Δεν ήξερε...Τον αρχίζουν αφεντικό και σερβιτόρος στα «Νο-Νο». Να τους δείχνει αυτός το αυτοκόλλητο που είχαν με τις κάρτες που δέχονται, «Νο-Νο, cash». Να του εξηγούν ότι δε δέχονται κάρτα,να του δείχνουν προς τα που είναι ένα ΑΤΜ και ξανά «Νο card, cash». (Φανταστείτε οι κύριοι που εκπροσωπούν τον τουρισμό μας και ζουν από αυτόν μιλούσαν αγγλικά όπως ο τουρίστας ελληνικά, καθόλου).
Να φεύγει ο τουρίστας,να ξαναέρχεται,τα ίδια,να μην καταλαβαίνει γιατί να μην πληρώσει με κάρτα.Μετά από μισή ώρα και κάτι διαπραγματεύσεων,το αφεντικό πείστηκε.
Του είπε ότι θα πληρώσει με κάρτα,αλλά μέχρι να λειτουργήσει το μηχάνημα,(να ζεσταθεί) θα περάσουν 2 ώρες! Ε, ο ιθαγενής ο τουρίστας πήρε τα ποδαράκια του (να χωνέψει κιόλας...) πήγε στο ΑΤΜ και μετά από 10 λεπτά γύρισε να πληρώσει τον έξυπνο και πολιτισμένο ταβερνιάρη.
Όλα αυτά για να μην κοπεί 1 απόδειξη για φαγητό 2 ατόμων!
Αυτός ο ταβερνιάρης μπορεί να έκλεψε 10 ευρώ φόρο,αλλά δεν καταλαβαίνει ότι όλοι χάσαμε πολλά περισσότερα;
Τι θα πει ο ξένος στη χώρα του για το περπάτημα με 30 βαθμούς στον ήλιο,για την συνεννόηση, για την κοροϊδία;
Κρήτη 2018,αληθινή ιστορία.

Υ.Γ.Εμείς πληρώσαμε με κάρτα,και πριν περάσουν οι 2 ώρες.
Σ.Φ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.