Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Δημοκόπηση της Metron Analysis καταγράφει τη μεγαλύτερη διαφορά (14,1%) που έχει υπάρξει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ- Αέρας αυτοδυναμίας!!!


Μια ακόμη δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Metron Analysis, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, έρχεται να επιβεβαιώσει την απόλυτη κυριαρχία της ΝΔ σε ένα πολιτικό σκηνικό που αλλάζει με μοχλό το "Μακεδονικό".

Η δημοσκόπηση καταγράφει προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας της τάξεως του 14,1%, καθιστώντας σαφές
ότι η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι ένας στόχοςς αφικτός. Επίσης ως τρίτο κόμμα, καταγράφει καθαρά πλέον, το ΚΙΝΑΛ


Από την έρευνα της Metron Analysis, για την εφημερίδα «Τα Νέα», προκύπτει ότι η κυβέρνηση καταγράφει δημοσκοπικές απώλειες από τη συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό, οι οποίες φαίνεται να μην αντισταθμίζονται από τη συμφωνία του Eurogroup για το χρέος.
Την ίδια ώρα, το 38% τάσσεται υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
Πιο συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,7%, έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το Κίνημα Αλλαγής είναι στο 9,9% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή (8%), ΚΚΕ (6,8%), Ενωση Κεντρώων (3,2%), Ελληνική Λύση (2,8%) και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είναι στο 2%.
Στην πρόθεση ψήφου, το προβάδισμα της ΝΔ είναι στο 10,1%, καθώς συγκεντρώνει το 26,3%, έναντι 16,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7,1%, η Χρυσή Αυγή με 5,7%, το ΚΚΕ με 4,9%, η Ενωση Κεντρώων με 2,3%, η Ελληνική Λύση με 2% και οι ΑΝΕΛ με 1,5%.
Οι πρόωρες εκλογές
Τη λύση των πρόωρων εκλογών προκρίνουν οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες.
Συγκεκριμένα, το 38% πιστεύει ότι το καλύτερο για την χώρα θα ήταν η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ το 31% είναι υπέρ του να παραμείνει ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το 24% προτιμά να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση, με άλλο πρωθυπουργό.
Πάντως, το 55% εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και το 40% πιστεύει ότι θα γίνουν τελικά πρόωρες εκλογές.
Στην ίδια έρευνα, το 56% τάχθηκε υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας και το 40% υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων.
Η άποψη για τις συμφωνίες
Το 57% κρίνει αρνητικά τη συμφωνία του Eurogroup για το χρέος, ενώ το 25% έχει θετική άποψη.
Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό, το 72% διαφωνούν και το 23% συμφωνούν.
Οι φόβοι για την οικονομία
Την ανησυχία τους για την οικονομία εξέφρασε η πλειονότητα των ερωτηθέντων. Συγκεκριμένα, το 54% εκτιμά ότι τους επόμενους μήνες θα χειροτερέψουν οι οικονομικές συνθήκες, ενώ το 46% θεωρεί ότι η οικονομία είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.
Η «βαθμολογία» για κυβέρνηση και πολιτικούς αρχηγούς
Στη δημοσκόπηση, το 75% αξιολογούν αρνητικά το έργο της κυβέρνησης (17% θετικά) και το 73% αξιολογεί αρνητικά τον πρωθυπουργό (20% έχουν διαφορετική άποψη).
Το 61% κρίνει αρνητικά τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το 27% έχει θετική άποψη.
Πάντως, σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό θετικής γνώμης, με 42% και το 56% εκφράζουν αρνητική άποψη.
Η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει 38% στις θετικές απόψεις (59% αρνητική), ο Βασίλης Λεβέντης το 33% των θετικών απόψεων (63%) αρνητικά, ο Σταύρος Θεοδωράκης ακολουθεί με 32% (65% αρνητική άποψη), ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκεντρώνει 27% θετικών απόψεων (63%) και ο Αλέξης Τσίπρας 26% (72% αρνητικές).




Το πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ


Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.