Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Η αλήθεια των δημοσκοπήσεων όπως την βλέπει το Μαξίμου είναι ίδια με την "αλήθεια" της πάλε ποτέ Σοβιετικής Πράβντα!!!


Ο πανικός που επικρατεί στο Μαξίμου από την επερχόμενη συντριπτική ήττα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προκαλεί καταστάσεις που ξεφεύγουν από τα όρια της σοβαρότητας.

Υποστηρικτές τους στα ΜΜΕ επιχειρούν να εμφανίσουν το «άσπρο – μαύρο» και να στείλουν το μήνυμα ότι τελικώς εκείνος που είναι ο χαμένος από τις
δημοσκοπήσεις είναι ο Μητσοτάκης ο οποίος δεν μπορεί να σαρώσει…

Έτσι λοιπόν ακόμα και όταν δημοσκοπικές εταιρείες όπως η Alco που έχει το δικό της σύστημα μέτρησης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποκρύψει την αλήθεια, καταγράφει ξεκάθαρη αύξηση της δύναμης της ΝΔ  (δες προηγούμενη ανάρτηση) κατά 2%, φτάνοντας τη διαφορά  στο 7,2%, ακόμα και τότε επιχειρούν να δικαιολογήσουν την καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστά κάτω του 20% υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ καταγράφει ποσοστό μόνο 26,4%!!!

Χαρακτηριστικό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της Kontra News, η οποία προβάλλει τη δημοσκόπηση με τον εξής τίτλο: «Καθηλωμένη στο 26,4% η ΝΔ- Δεν πείθει πλέον τον λαό ο Μητσοτάκης- Η μεγάλη δημοσκόπηση της ALCO για το Kontra καταρρίπτει την προπαγάνδα της Δεξιάς για πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ»

Βέβαια όλο αυτό το σκηνικό σε κάποιους παλιότερους φέρνει στο νου ένα ανέκδοτο που κυκλοφορούσε στην εποχή του ψυχρού πολέμου ΗΠΑ – ΕΣΣΔ. Υποτίθεται λοιπόν, σύμφωνα με το ανέκδοτο, ότι συναντήθηκαν ο Νίξον με τον Μπρέσνιεφ. Κι εκεί που περπατούσαν έξω από το Κρεμλίνο, ο Μπρέσνιεφ κάλεσε τον Νίξον να τρέξουν μέχρι την είσοδο του μεγάρου για να δουν ποιος είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση. Όπως ήταν φυσικό ο Νίξον νίκησε τον ασθενικό Μπρέσνιεφ. Ωστόσο την επομένη το όργανο του ΚΚΣΕ, η «Πράβντα» έγραψε: «Δεύτερος σε διεθνείς αγώνες ΗΠΑ- ΕΣΣΔ ο σύντροφος Μπρέσνιεφ. Πρωτελευταίος ο Αμερικανός Πρόεδρος Νίξον»!

Η εφημερίδα είχε γράψει την απόλυτη αλήθεια. Το ζήτημα είναι ότι η «αλήθεια» της Πράβντα είχε διατυπωθεί από μια άλλη οπτική γωνία. Ήταν η δική τους αλήθεια. Εκείνη που βόλευε την προπαγάνδα τους. Το ίδιο συμβαίνει σήμερα και με το Μαξίμου και τα φιλικά τους έντυπα όπως η kontra News

 Kontra News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.