Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Τζιτζικώστας: Να γίνει δημοψήφισμα να μάθει ο Κοτζιάς πόσοι διαφωνούν με τη συμφωνία


Φωτογραφία: Εurokinissi 

Για συνειδητή προσπάθεια να προκαλέσει διχόνια στους Έλληνες κατηγόρησε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοτζιάς είχε κατηγορήσει τον κ. Τζιτζικώστα ότι επιδιώνει να δημιουργήσει Λέγκα του Βορρά».
Στην δήλωσή του ο κ. Τζιτζικώστας
αναφέρει: «Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς, δυστυχώς επέλεξε να επιδοθεί γι' ακόμη μια φορά στην αγαπημένη του συνήθεια, τη διασπορά διχόνοιας μεταξύ των Ελλήνων».
Με αφορμή δε αναφορά του κ. Κοτζιά σε μητροπολίτες που συμμετέχουν «σε συσκέψεις που καλεί ο κ. Τζιτζικώστας για να κάνει πολιτική καριέρα», ο κ. Τζιτζικώστας σημειώνει ότι στη χθεσινή συνάντηση της αυτοδιοίκησης κατά τη διευρυμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας «συμμετείχαν θεσμικοί φορείς από όλη την Ελλάδα, αλλά και το σύνολο των φορέων της Βόρειας Ελλάδας» και «είχε μια ξεκάθαρη κοινή απόφαση, ότι η απαράδεκτη "συμφωνία των Πρεσπών" δεν γίνεται αποδεκτή, αλλά και ένα κοινό αίτημα προς την Κυβέρνηση: να δοθεί ο λόγος στους Έλληνες με άμεση διενέργεια δημοψηφίσματος για τη "συμφωνία"».
Αναλυτικά: "Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς, δυστυχώς επέλεξε να επιδοθεί γι’ ακόμη μια φορά στην αγαπημένη του συνήθεια, τη διασπορά διχόνοιας μεταξύ των Ελλήνων.Η χτεσινή συνάντηση της Αυτοδιοίκησης όλης της Μακεδονίας, στην οποία συμμετείχαν θεσμικοί φορείς από όλη την Ελλάδα, αλλά και το σύνολο των φορέων της Βόρειας Ελλάδας, δεν είχε αποκλεισμούς, διχαστικές ρητορείες και κομματικές επιδιώξεις. Είχε μια ξεκάθαρη κοινή απόφαση, ότι η απαράδεκτη ‘συμφωνία των Πρεσπών’ δεν γίνεται αποδεκτή, αλλά και ένα κοινό αίτημα προς την Κυβέρνηση: να δοθεί ο λόγος στους Έλληνες με άμεση διενέργεια δημοψηφίσματος για τη «συμφωνία. Το δημοψήφισμα αυτό θα αποτελέσει και μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τον κ. Κοτζιά να μάθει ακριβώς ‘πόσοι είναι’ και ΄πού πήγαν’ οι Έλληνες που διαφωνούν με τη ‘συμφωνία’ του"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.