Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Βολές Βορίδη κατά Παυλόπουλου -Προανήγγειλε την πρόταση μομφής



Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 

Ο Μάκης Βορίδης, από το βήμα της Βουλής, προανήγγειλε επί της ουσίας την πρόταση μομφής που θα καταθέσει η ΝΔ τις επόμενες μέρες, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση και εξουσιοδότηση να συζητήσει και πολύ περισσότερο να υπογράψει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.
«Η Νέα Δημοκρατία, στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, θα κάνει όλα όσα
μπορεί και πρέπει να κάνει, προκειμένου να μη σας αφήσει να παίζετε και να κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό.
Και θα έρθουν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων να τοποθετηθούν ένας-ένας συντεταγμένα και να μας πουν εάν  εξουσιοδοτούν την κυβέρνηση να βάλει αυτή την υπογραφή. Και θα δούμε τότε τι εννοεί ο καθένας. Πολύ σύντομα όλα αυτά».
Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Βορίδης άφησε αιχμές και για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, λέγοντας ότι για το θέμα της συμφωνίας με τα Σκόπια θα κριθούν όχι μόνο οι πολιτικοί, αλλά και οι πολιτειακοί θεσμοί.
«Πώς καταλήγει η κυβέρνηση να συνομολογεί την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας, την ύπαρξη μακεδονικής ιθαγένειας; Αφού δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος. Ποιο έθνος ομιλεί την μακεδονική γλώσσα, ποιος είναι ο πολιτογραφηθείς ως Μακεδών αφού δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος.
Αυτός που δημιουργεί τα τεράστια θέματα είναι η κυβέρνηση. Θα κριθούν όλοι, και οι πολιτειακοί και οι πολιτικοί θεσμοί. Εσείς σήμερα δεν έχετε νομιμοποίηση και εξουσιοδότηση να συζητάτε για αυτό και πολύ περισσότερο να υπογράψετε το οτιδήποτε σχετικό. Δεν την έχετε γιατί δεν είστε μονοκομματική κυβέρνηση και ο κυβερνητικό σας εταίρος λέει ότι δεν το ψηφίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.