Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Προς αποχώρηση η ΝΔ από την ψηφοφορία για τη Novartis στη Βουλή


Προς αποχώρηση η ΝΔ από την ψηφοφορία για τη Novartis στη Βουλή

Πηγή: iefimerida.gr
Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με ένσταση αντισυνταγματικότητας από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Νίκο Δένδια να δείχνει  το δρόμο της αποχώρησης από την ψηφοφορία  που θα ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Η ΝΔ δεν θα τοποθετηθεί σε ψηφοφορία με το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο» ανέφερε
χαρακτηριστικά.
Ως προς την  ένσταση αντισυνταγματικότητας ο Νίκος Δένδιας υποστήριξε ότι και οι δέκα κάλπες είναι εκτός Κανονισμού της Βουλής αλλά και η αιτιολόγηση στο ψηφοδέλτιο στο ΟΧΙ (λόγω αναρμοδιότητας) είναι αντισυνταγματική. «Ο Κανονισμός λέει ότι ότι αμέσως μετά τη λήξη της συζήτησης διεξάγεται μυστική ψηφοφορία και χωριστά για κάθε καταγγελλόμενη πράξη ή παράλειψη. Εδώ δεν καταγγέλλεται καμία πράξη ή καμία παράλειψη», ανέφερε ο  κ. Δένδιας ζητώντας μία και μόνο κάλπη.
Οπως είπε ο κ.Δενδιας το «ΟΧΙ λόγω αναρμοδιότητας» στο ψηφοδέλτιο φαλκιδεύει απολύτως και εκ του πονηρού το δικαίωμα των βουλευτών να έχουν απεριόριστο δικαίωμα ψήφου και προσπαθεί ύπουλα να υφαρπάξει το ΟΧΙ τους. «Το ΟΧΙ αυτό είναι αντίθετο με αυτό το οποίο πιστεύει η συνολική μειοψηφία. Το "ΟΧΙ" το δικό μας είναι "ΟΧΙ" λόγω ουσιαστικού λόγου. Για εμάς δεν υφίσταται κανένα αδίκημα γι' αυτό λέμε ΟΧΙ. Δεν λέμε ΟΧΙ με την  αιτιολόγηση του "ΟΧΙ" όπως εσείς προσπαθείτε να υφαρπάξετε» είπε ο κ. Δένδιας.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ μίλησε για απίστευτη ανοησία της πλειοψηφίας η οποία θα καταγραφεί στον κατάλογο γελοιογραφιών πολιτικής ζωής της Ελλάδας.
Ο Κοντονής και το φάντασμα του Αβέρωφ
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής απαντώντας στον κ. Δένδια και στην προαναγγελία επί της ουσίας της  αποχώρησης της Νέας Δημοκρατίας από την ψηφοφορία ανέφερε ότι «Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τη Νέα Δημοκρατία το φάντασμα του Ευάγγελου Αβέρωφ. Θυμόμαστε τι είχε γίνει στην ολομέλεια της Βουλής όταν έγινε η συζήτηση του  νομοσχεδίου  για την αναγνώριση της εθνικής αντίστασης.  Απέσυρε την κοινοβουλευτική του ομάδα από τη Βουλή για να μην πλησιάσει κανένας από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην κάλπη προκειμένου να ψηφίσει.
Το ίδιο κάνατε και στην συζήτηση της συγκρότησης της επιτροπής, αποσύρατε την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έτσι ώστε οι βουλευτές να μην έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν την γνώμη τους επί του θέματος το οποίο είχε τεθεί.
Διαμορφώνετε ξανά τις προϋποθέσεις για να πράξετε το ίδιο γι’ αυτό ακριβώς σας λέω ότι το φάντασμα του Ευάγγελου Αβέρωφ πλανιέται πάνω από τη Νέα Δημοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.