Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Διεγράφη ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πέλλας γιατί... χάρηκε με τον ξυλοδαρμό Μπουτάρη



Διέγραψαν τον πρόεδρο ΟΝΝΕΔ Πέλλας γιατί χάρηκε με τον ξυλοδαρμό Μπουτάρη

Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν σε ανάρτηση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πέλλας, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Ως ΟΝΝΕΔ αντιδράσαμε άμεσα και καταδικάσαμε απερίφραστα την επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ.
Γιάννη Μπουτάρη, απαιτώντας τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών. Αυτή είναι η αταλάντευτη θέση μας απέναντι σε κάθε μορφή παράνομης βίας και είναι η μόνη επίσημη θέση της Οργάνωσης.

Από τη στιγμή που ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πέλλας θεωρεί «αξιοπρεπέστατη» τη συγκεκριμένη συμπεριφορά, τότε θέτει τον εαυτό του εκτός Οργάνωσης και ήδη από την περασμένη Δευτέρα που προέβη στο συγκεκριμένο σχόλιο έχει πάψει να ανήκει σε αυτή.

Για όλους εμάς στην ΟΝΝΕΔ η πολιτική αντιπαράθεση θα είναι οξύτατη όπου και όποτε πρέπει, αλλά θα παραμένει αντιπαράθεση λεκτική. Πράξεις βίας ή επιδοκιμασία αυτών αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα άλλων πολιτικών χώρων, είναι όμως αδιαπραγμάτευτα πέρα από την ιδεολογία μας, πέρα από το εθνικό συμφέρον. Ως εκ τούτου, δεν είναι ανεκτές.

Τι είχε προηγηθεί
Μετά τον δήμαρχο Άργους, Δημήτρη Καμπόσο, που έγραψε για τον ξυλοδαρμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης: «Αυτή είναι η μοίρα των προδοτών», και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πέλλας, Γιάννης Οτουντζίδης, υποστήριξε ότι «η βία έχει αιτία» και δήλωσε ότι αυτοί που επιτέθηκαν στον Γιάννη Μπουτάρη «του φέρθηκαν με αξιοπρέπεια κιόλας».
Το κείμενο με τις δηλώσεις Οτουντζίδη όπως δημοσιεύθηκε στο pellanews.gr:
«19 Μαΐου είναι ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και κάθε χρόνο οι Ποντιακές Οικογένειες αλλά και αρκετοί ακόμη τιμούν με την παρουσία τους εκείνες τις 353.000 ψυχές που σφαγιάστηκαν και βιάστηκαν κάτω από τις εντολές του Τούρκου Κεμάλ Ατατούρκ! Οι εκδηλώσεις που γίνονται σε όλη την Χώρα και τιμούμε αυτή την ημέρα είναι γιατί, πλην όλων των άλλων αυτές οι ψυχές δεν μπόρεσαν να έχουν ένα τάφο, δεν μπόρεσαν να τους μοιρολογήσουν οι συγγενείς τους, δεν μπόρεσαν να τους διαβάσει ένας ιερέας και να τους ανάψουμε ένα κερί, αλλά ούτε μπόρεσαν να βρουν δικαίωση ακόμη και Σήμερα!».
Ο γαλάζιος Πρόεδρος της Νεολαίας της Πέλλας σημειώνει πως «στο συμβάν οι συγγενείς των ψυχών αυτών, γνωστοί άγνωστοι, μαζεύτηκαν όλοι μαζί με τα παιδιά τους για να επαληθεύσουν ότι δεν έφυγαν άδικα, και πως εμείς είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να τους τιμούμε, εμείς, αλλά και οι επόμενες γενιές για πάντα, και βρέθηκε ένας "ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΣ" στην δική μας κηδεία να βεβηλώνει με τον πιο ανήθικο τρόπο τους Νεκρούς μας. Εύχομαι σε κανέναν συγγενή σας να μην βρεθεί ΠΟΤΈ κανένας ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ να κάνει κάτι Παρόμοιο!!!».
«Τέλος θα ήθελα να ξανά τονίσω πως η ΒΙΑ πάντα έχει αιτία, σίγουρα είναι καταδικαστέα σε όποια μορφή και αν υπάρχει, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω του φέρθηκαν αξιοπρεπέστατα κιόλας!», όπως τονίζει και υπογραμμίζει ότι «η Ιστορία είναι Ιερή και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να μιλάει για Δημοκρατία όταν ο ίδιος καταλύει την Δημοκρατία!». «Ζήτω ο Πόντος», είναι τελικό σημείο της τοποθέτησης του.

Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.