Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Μητσοτάκης: Τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουν προβλήματα της χώρας-«Να δημιουργήσουμε μια πλατιά συμμαχία συμπόρευσης για να αφήσουμε πίσω την Ελλάδα της κρίσης»

Μητσοτάκης: Τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουν προβλήματα της χώρας



Πηγή: Newpost.gr - Του Γιώργου Ευθυμίου
Στην Καρδίτσα βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε σε εκδηλωση του πρωην υφυπουργού Παιδείας Σπύρου Ταλιαδούρου.
Παρόντες όλοι οι νυν και πρώην βουλευτές της ΝΔ από τη Θεσσαλία, και η πρώην υπουργός
Μαριέττα Γιαννάκου, της οποίας ήταν συνεργάτης ο κ. Ταλιαδουρος.
Ο πρώην βουλευτής ανακοίνωσε την πρόθεση του να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, σε μια συμβολική κίνηση προκειμένου να στείλει το μήνυμα προς τα παλιότερα στελέχη ότι θα πρέπει να κάνουν πίσω και να στηρίξουν την ανανέωση και τις υποψηφιότητες νέων ανθρώπων στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.
«Αγαπητέ Σπύρο οταν μου ζήτησες να συμμετέχω δέχθηκα αμέσως, είμαι εδω να τιμήσω ενα καλο φίλο. Ο Σπύρος αποφάσισε ο ίδιος οτι έκλεισε ένας κύκλος τίμησε την παραταξη μας ως βουλευτής, οπως τον τίμησαν και οι πολίτες που τον εξέλεξαν 9 φορές. Τίμησε και τις κυβερνήσεις. Σήμερα με μεγαλη γενναιότητα δείχνει ο ιδιος δρόμο ανανέωσης, πράξη βαθιά πολιτική και γενναία, ξέρει οτι πρέπει να ξέρεις ποτε μπαίνεις και να βγαίνεις απο πολιτική, με διάθεση για να προσφέρεις, αλλα με ιδιο τροπο πρέπει να αποχωρείς με κεφάλι ψηλά και αποτύπωμα θετικό», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης.

Συνέχισε λέγοντας: «Όταν ρωτούν γιατι φεύγει και οχι γιατι δεν φεύγει και σε μια συγκυρία που η ΝΔ θα κερδίσει επόμενες εκλογες και θα βγάλει 4 βουλευτές στην Καρδίτσα. Θυμήθηκα ομιλια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη οταν ο Ιδιος ανακοίνωσε 2003 απόφαση του αποχώρηση του. Το να φύγει κάποιος χρειάζεται συναισθηματική πληρότητα, κοινοβουλευτική ευαισθησια και καθαρό μυαλό».
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμα: «Παρουσία εδω μια σπουδαίας πολιτικού της Μαριεττας Γιαννάκου, η οποία με θάρρος προχώρησε με τον Σπύρο σε τολμηρές μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, την αναβάθμιση ΤΕΙ και καθιέρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων για 93 ειδικότητες, αναγνώρισε σημασία που πρέπει να αποδώσουμε σε τεχνολογική εκπαίδευση».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατήγγειλε τις προσπάθειες κάποιων «να μετατρέψουν δημόσια ζωή σε αγώνα λάσπης» και τόνισε «δεν ακολουθώ τους αντιπάλους μου σε κατήφορο διαβολής και ακραίας πόλωσης, δεν ειναι κατι που θέλω να κάνω».
«Αν θελουμε νέο ξεκίνημα να αφησουμε στην περιφρόνηση του λαού και της ιστορίας αυτούς που πολιτεύτηκαν με το ή εμείς ή αυτοί, ή τους τελειώνουμε, η μας τελειώνουν, που εχουν επιθεωρήσει πιο ακραία εκδοχή αυριανισμου λόγου και δεν βρήκαν χθες μια κουβέντα για θύματα Μαρφίν, ακολουθούν πολιτική καμμενης γης», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Τα προβληματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουν προβληματα της χώρας, ειμαστε εδω για να φέρουμε νέες δουλειές, θα σέβεται τους πολίτες το κράτος. Στην πολιτική ψέματος και υποσχέσεων λίγα λόγια και πολλά έργα και σε πολιτική διχασμού και πόλωσης, ενότητα και συνοχή των Ελλήνων. Να δημιουργήσουμε μια πλατιά συμμαχία συμπόρευσης για να αφησουμε πίσω την Ελλάδα της κρίσης».
Ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Οταν με επισκέφθηκε ο Σπύρος να μου το ανακοινώσει μου έδωσε ενα βιβλίο για την ελευθερία και την αλληλεγγύη αυτές τις αξιες επικαλέστηκα σε ομιλια μου ως Κορωνίδες πολιτικου μας συστήματος. Ελευθερία σημαίνει και ασφάλεια και ευκαιρίες για ολους, ειδικά για τους πιο αδύναμους, η ελευθερια συναντιέται με αλληλεγγύη. Πριν απο λίγες μερες παρουσίασα σχέδιο μας για καταπολέμηση φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, το σχέδιο μας μπορει να πετύχει ρυθμούς ανάπτυξης 4% αλλα ισοδυναμεί με 600 χιλιάδες θέσεις εργασίες, με αυτο το χρόνο 1 δισ ευρω ως ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στους 800 χιλιάδες συμπολίτες που το χρειάζονται περισσότερο απο ποτε. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ηταν πολιτική της ΝΔ, που πολεμήθηκε λυσσαλέα. Μικρά Χαμηλότοκα δάνεια σε πολίτες που βρέθηκαν στο περιθώριο για μικρές επιχειρήσεις, τα κριτήρια για επίδομα ανεργίας θα γίνουν ελαστικότερα, μόνο το 12% λαμβάνει σήμερα το επίδομα, και θα στηρίξουμε το θεσμό της οικογένειας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.