Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Κλιματική αλλαγή και Λειψυδρία – Οι επιπτώσεις στην Κρήτη - Κύκλος Συσκέψεων από τη ΝΔ


Στη Μεσαρά η 2η σύσκεψη για την Κλιματική αλλαγή και τη Λειψυδρία
Αγροτική ΑτζένταΟι δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι πλέον ορατές και στην Κρήτη. Ακραία καιρικά φαινόμενα λαμβάνουν χώρα με δυσμενείς συνέπειες  τόσο στο φυσικό περιβάλλον, όσο και σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δράσης. Η Κρήτη, σύμφωνα με τους επιστήμονες, εκτιμάται ότι θα είναι
πιο ευάλωτη και θα επηρεαστεί περισσότερο από τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής. 

Η Ν.Δ. έχει ήδη αναλάβει μια σειρά

πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο την αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος της λειψυδρίας και την εξεύρεση μακροπρόθεσμων λύσεων.

Η 1η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 στο Ηράκλειο και εστίασε στις επιπτώσεις της λειψυδρίας στην ύδρευση, κυρίως στα αστικά κέντρα του νομού, και στις επακόλουθες συνέπειες σε δημότες, καθώς και στις επιχειρήσεις, ιδίως δε στις τουριστικές περιοχές.

Η 2η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις Μοίρες, την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, στις 18:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φαιστού, και επικεντρώνεται στις επιπτώσεις της λειψυδρίας στην άρδευση και στις επακόλουθες συνέπειες στον πρωτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης (ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι αρμόδιων φορέων, υπηρεσιακοί παράγοντες) θα πραγματοποιήσουν εισηγήσεις αναφορικά με θέματα διαχείρισης υδάτινων πόρων όσον αφορά την άρδευση.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν φορείς που σχετίζονται με ζητήματα διαχείρισης υδάτινων πόρων και άρδευσης, καθώς και φορείς και εκπρόσωποι που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Ομιλητές της εκδήλωσης:
1)    κ. Λευτέρης Αυγενάκης, Γραμματέας ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου
2)    Καθ. κ. Θεοφάνης Παυλίδης, Διευθέτηση Ορεινών Υδάτων, Α.Π.Θ.
3)    Καθ. κ. Θρασύβουλος Μανιός, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, ΤΕΙ Κρήτης
4)    κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, Αντιπεριφερειάρχης ν. Ηρακλείου
5)   κ. Μαρίνος Κριτσωτάκης, Προϊστάμενος, Διεύθυνση Υδάτων, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης
6)    κ. Γεώργιος Βασιλάκης, Πρόεδρος, ΤΟΕΒ Γ' Ζώνης Μεσαράς (Μοιρών)
7)   κ. Ευάγγελος Τσιμπραγάκης, Πρόεδρος, Αγροτοβιομηχανικός Συνεταιρισμός Τυμπακίου και ΤΟΕΒ Α' Ζώνης Μεσαράς (Τυμπακίου)
8)  κ. Δημήτρης Μηλιός, MSc και Υπ. Δρ Πανεπιστημίου Αθηνών στη «Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών και Κρίσεων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.