Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Το «απαγορευτικό» Μητσοτάκη στους δήθεν υποψηφίους και το... μήνυμα της Καρδίτσας


Το «απαγορευτικό» Μητσοτάκη στους δήθεν υποψηφίους και το... μήνυμα της Καρδίτσας

Πηγή: liberal.gr- Του Γιάννη Κ. Τρουπή
Αυτοπροβάλλονται ως σίγουροι υποψήφιοι. Εκτιμούν πως έχουν εξασφαλίσει μία θέση στα ψηφοδέλτια και κινούνται με άνεση και μεγάλη ευφράδεια λόγου. Πρόκειται για στελέχη που πιστεύουν πως στις επερχόμενες εκλογές θα βρίσκονται εντός της εκλογικής λίστας της ΝΔ, διεκδικώντας την είσοδο τους στο κοινοβούλιο. Είναι πρόσωπα σε ολόκληρη τη χώρα, που έχουν ήδη ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα, αδιαφορώντας για το αν διαθέτουν το επίσημο
«ΟΚ» της Πειραιώς. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα η κινητικότητα αυτή έχει ενοχλήσει ακόμα και εκλεγμένους βουλευτές, οι οποίοι με την σειρά τους έχουν μεταφέρει τον προβληματισμό τους στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.
Είναι γνωστό ότι η ανανέωση αποτελεί προσωπικό στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το φρεσκάρισμα άλλωστε τόσο προσώπων όσο και ιδεών ήταν μία από τις εντολές που έλαβε από τους πολίτες που τον ανέδειξαν στην ηγεσία της ΝΔ.
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η επιχείρηση «ανανέωση» θα πρέπει να γίνει άναρχα, χωρίς κανόνες, χωρίς σεβασμό σε πρόσωπα και διαδρομές ετών. Σε κάθε άλλη περίπτωση άλλωστε κινδυνεύει η προσπάθεια αυτή, να τραυματίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι προφανές ότι οι παγίδες που κρύβονται είναι εν γνώση του κ. Μητσοτάκη, γιαυτό και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε να στείλει τα απαραίτητα μηνύματα και μάλιστα σε αυστηρούς τόνους προς κάθε κατεύθυνση.
«Σπεύδω να πω ότι κάποιοι οι οποίοι μπορεί να προεξοφλούν από τώρα ότι έχουν κλειδώσει μία θέση στο ψηφοδέλτιο, καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν, διότι τα ψηφοδέλτια θα ανακοινωθούν στην ώρα τους και αφού έχουν πάρει τα επίσημα όργανα του Κόμματος τις αποφάσεις τους», ξεκαθάρισε στην συνέντευξη που έδωσε σε τρία ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης.
Με την κίνηση αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να κόψει την όρεξη σε κάποιους που έχουν ήδη φορέσει το κοστούμι του υποψηφίου τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια.
Σε κάθε περίπτωση πάντως οι αλλαγές θα είναι σημαντικές και οι προσθήκες νέων ανθρώπων θα είναι μεγάλες, κάτι που δεν έκρυψε ο κ. Μητσοτάκης στην ίδια συνέντευξη. «Θα υπάρχει μεγάλη ανανέωση στα ψηφοδέλτια. Διότι αυτή είναι η εντολή την οποία έλαβα ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας: Να προχωρήσουμε σε σημαντικές αλλαγές, να δώσουμε ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τα κοινά. Δεν θα μπω καθόλου σε ονοματολογία».
Εκτός από τα ψηφοδέλτια, αλλαγές σε επίπεδο προσώπων θα έχει και στον κομματικό μηχανισμό της η ΝΔ, με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των προέδρων στις τοπικές και νομαρχιακές της επιτροπές. Οι κάλπες θα στηθούν σε 300 σημεία σε όλη τη χώρα στις 13 Μαΐου.
Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 140.000 πολίτες έχουν ήδη εγγραφεί μέσω της κάρτας μέλους, ενώ 15.000 από αυτούς είναι νέα μέλη του κόμματος. Πολίτες δηλαδή που δεν είχαν συμμετάσχει στις εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου 2015 και γράφτηκαν για πρώτη φορά στην ΝΔ, κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης διαδικασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα καταγράφηκε μία εγγραφή κάθε τρία δευτερόλεπτα γιαυτό και δόθηκε παράταση μέχρι και σήμερα Σάββατο 5 Μαΐου.
Η μεγάλη συμμετοχή προσφέρει παράλληλα και μια σημαντική ανάσα στο ταμείο του κόμματος, εξαιτίας της απαραίτητης συνδρομής. Σε αυτό το φόντο, ξεχωριστή σημασία θα έχει η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καρδίτσα, την Κυριακή. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση κατά την οποία ο Σπύρος Ταλιαδούρος θα ανακοινώσει την απόφασή του να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή της χώρας. Ο κ. Ταλιαδούρος διατέλεσε για πολλά χρόνια βουλευτής Καρδίτσας ενώ υπήρξε και υφυπουργός παιδείας.
Η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να παραστεί στην συγκεκριμένη εκδήλωση ασφαλώς και έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό με αναφορές στο εσωτερικό του κόμματος. Πρόκειται για μία επιλογή που προτάσσει τον σεβασμό και την αναγνώριση στην παλιά φρουρά της ΝΔ, στην πολιτική διαδρομή σημαντικών στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα οποία αποφασίζουν να αποσυρθούν, όπως ο κ. Ταλιαδούρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.