Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Χαλαρή συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με νέους στην Θεσσαλονίκη-Απαντήσεις σε θέματα που «καίνε» τη νέα γενιά






Τη δυνατότητα να βρεθεί με νέους και να απαντήσει στα ερωτήματά τους είχε σήμερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη, και μετά τις επαφές με τους τοπικούς φορείς, είχε συνάντηση με ομάδα νέων.
Στο επίκεντρο της συζήτησης τα προβλήματα
της νέας γενιάς.

Με πιο χαλαρή διάθεση, ο κ.Μητσοτάκης απάντησε σε καίρια ερωτήματα νέων ανθρώπων, όπως για το πως βλέπει το μέλλον της χώρας και της νεολαίας.
 .
«Το μεγάλο μου άγχος είναι να βρεθούμε απέναντι σε μια νέα γενιά που αντιλαμβάνεται τη πολιτική με όρους αδιαφορίας.
Το να φεύγουν οι νέοι άνθρωποι για το εξωτερικό είναι κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί, αλλά για να αλλάξει αυτό χρειάζεται μια πολιτική που θα αυξήσει τα εισοδήματα και το διαθέσιμο εισόδημα», τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα δεν έκρυψε την ανησυχία του για το τί θα συναντήσει την επόμενη μέρα των εκλογών.
«Δεν ξέρω τι θα παραλάβουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν αρκετές ωρολογιακές βόμβες σε οικονομία και κοινωνία, από στρατιές συμβασιούχων που τους είπαν θα μονιμοποιηθούν, αν και είναι αντισυνταγματικό, μέχρι τα τεράστια προβλήματα από την ΔΕΗ κλπ. Αλλά αποτελεί μεγάλη πρόκληση. Δεν φοβάμαι το πολιτικό κόστος. Είμαστε έτοιμοι γρήγορα να φέρουμε αποτελέσματα» σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης.
«Είναι πολύ εύκολο να πετροβολά κανείς τους πολιτικούς. Υπάρχει ένταση και τοξικότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αισθάνεσαι ότι πρέπει να απολογείσαι και να είσαι στην άμυνα. Πρέπει λοιπόν να έχεις ένα κομμάτι του εαυτού σου έξω από την πολιτική. Η οικογένεια μου, η γυναίκα μου, οι φίλοι μου. Να μην συζητάμε για πολιτική ή να συζητάμε με διαφορετικούς όρους. τα σπορ», τόνισε.
Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για το πως περνάει τον ελεύθερο χρόνο του. «Προτιμώ να παίζω μπάσκετ με τους φίλους μου, λίγο διάβασμα ή λογοτεχνία και ποίηση, διαβάζω δυο ή τρία βιβλία ταυτόχρονα ή βλέπω καμία σειρά στο netflix» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσω για την Παιδεία θα αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα ακυρώνει τους νόμους Φίλη, Μπαλτά και Γαβρόγλου. Θα δώσει στο πανεπιστήμιο μεγαλύτερη αυτοτέλεια και θα επιτρέψει την σύνδεση με αγορά εργασίας. Τα πανεπιστήμια μας είναι αποστειρωμένα, αυτό θα αλλάξει», σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος ρωτήθηκε ποιος από τους προηγούμενους πρωθυπουργούς τού ταιριάζει.

«Δε θα μιλήσω για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, είναι πολύ σημαντικό ως πολιτικός να έχεις μεγαλώσει δίπλα σε ένα πολιτικό που σε μάθαινε να λες πάντα την αλήθεια», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.