Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Πρωτοφανείς ερασιτεχνισμούς στα εθνικά θέματα, καταγγέλλει η ΝΔ

Πηγή: parapolitika.gr- της Χριστίνας Κοραή
Έντονη ανησυχία για τον τρόπο διαχείρισης των εθνικών θεμάτων από την κυβέρνηση εκφράζει η αξιωματική αντιπολίτευση μετά το θρίλερ με τις σημαίες στη βραχονησίδα Ανθρωποφάγος αλλά και τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, οι διαπραγματεύσεις του οποίου ξεκίνησαν με
δηλώσεις Κοτζιά ότι τη λύση που θα έρθει ούτε καν τη φανταζόμαστε και τώρα οδεύουν σε αποτυχία.

Κομματικές πηγές ανέφεραν ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος με τις αμήχανες απαντήσεις που έδωσε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών έδωσε την εντύπωση ότι η κυβέρνηση δεν έχει καν πλήρη εικόνα για το τι συνέβη στη βραχονησίδα. Το προηγούμενο κρούσμα ήταν το επεισόδιο με το τουρκικό ελικόπτερο που πετούσε με σβηστά φώτα και οι ελληνικές δυνάμεις έριξαν πυρά στη νήσο Ρω. Έγινε γνωστό μέσω διαρροών του Μαξίμου χωρίς και πάλι να είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς συνέβη.

Χωρίς ενιαία φωνή

Η Πειραιώς αποφεύγει τις δηλώσεις για να μη ρίξει λάδι στη φωτιά. Το γεγονός όμως ότι δεν υπάρχει ούτε εθνικό μέτωπο αλλά και ούτε κυβερνητικό εντείνει τον προβληματισμό. Το ένα «κέντρο» είναι ο Π. Καμμένος, το άλλο το Μαξίμου και το τρίτο ο αναπληρωτής του κ. Καμμένου, ο κ. Κουβέλης, που ισχυρίστηκε τη Δευτέρα ότι βρισκόμαστε σε «ακήρυχτο πόλεμο» με την Τουρκία. «Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να χειρίζεται με τρόπο απαράδεκτα ερασιτεχνικό τα εθνικά θέματα» τονίζουν κομματικές πηγές.

Το Σκοπιανό

Δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης ασκεί η ΝΔ και για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το Σκοπιανό. «Από τις δηλώσεις των Ζάεφ και Ντιμιτρόφ προκύπτει ότι τα Σκόπια αρνούνται να αλλάξουν το σύνταγμά τους, δεν δέχονται όνομα με καθολική χρήση, ενώ έφτασαν στο αδιανόητο σημείο να εφευρίσκουν ελληνικές αλυτρωτικές βλέψεις» δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. «Η κυβέρνηση, αντί να καταγγείλει την αδιαλλαξία των Σκοπίων, εγκαλεί τη ΝΔ, λες και επί πέντε μήνες φταίει η αντιπολίτευση για τη διαπραγματευτική ανικανότητα της κυβέρνησης».

Οι δηλώσεις Ζάεφ έδειξαν ξεκάθαρα ότι τα Σκόπια παραμένουν στις αρχικές αδιάλλακτες θέσεις τους (αλυτρωτισμός, συνταγματική αλλαγή και εύρος χρήσης του ονόματος) ενώ ταυτόχρονα εγείρουν αξιώσεις σε βάρος της Ελλάδος, που δεν έχει δείξει καμία αλυτρωτική τάση. Το ερώτημα που θέτει η ΝΔ είναι τι διαπραγματεύεται η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου - Κοτζιά.

«Όχι» Κυριάκου στην απλή αναλογική

Την κατηγορηματική του θέση ότι η ΝΔ θα φέρει νόμο για να καταργήσει την απλή αναλογική που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί και την αυτοδιοίκηση, αλλάζοντας το εκλογικό σύστημα, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει χάος για να περιορίσει τις εντυπώσεις από την επερχόμενη συντριπτική ήττα της» δήλωσε στην ιστοσελίδα aftodioikisi.gr.

«Η απλή αναλογική ισοδυναμεί με ακυβερνησία είτε πρόκειται για το κεντρικό κράτος, είτε πρόκειται για την αυτοδιοίκηση» τόνισε. «Δεσμεύομαι ότι αυτός ο νόμος θα αλλάξει και καθώς οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν μετά τις εθνικές εκλογές, ο δήμαρχος θα μπορεί να λαμβάνει τις αποφάσεις του με βάση την εντολή που έλαβε από τους πολίτες».

Η Πειραιώς κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι μέσω της απλής αναλογικής προσπαθεί να εργαλειοποιήσει την αυτοδιοίκηση. «Ο στόχος της είναι να προκαλέσει χάος, προκειμένου να περιορίσει τις εντυπώσεις από την επερχόμενη συντριπτική ήττα της» δηλώνουν στελέχη της ΝΔ. Η απλή αναλογική ισοδυναμεί με ακυβερνησία είτε πρόκειται για το κεντρικό κράτος, είτε πρόκειται για την αυτοδιοίκηση.
«Ήρθαν με τη θεωρία των παιγνίων και φεύγουν με τη θεωρία του χάους» τόνισαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.