Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Κ. Τσιάρας: Ο χώρος του ποδοσφαίρου χρειάζεται βαθιά εξυγίανση

«Ο χώρος του ποδοσφαίρου χρειάζεται βαθιά εξυγίανση».
Αυτό τόνισε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Πρακτορείο 104,9 FM" για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του
ποδοσφαίρου.
Σημείωσε, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει στην κάθαρση μέσα από πολιτικές που υιοθετεί, όταν «κλείνει το μάτι σε επιχειρηματίες, όταν περνάει χαριστικές ρυθμίσεις, όταν θεωρεί ότι κάποιοι είναι δικοί της και κάποιοι είναι απέναντι και όταν θεωρεί ότι με την επέμβασή της στον χώρο του ποδοσφαίρου μπορεί να ρυθμίσει ή μπορεί να κερδίσει πολιτικά».
«Το ζήτημα είναι πως αυτοί που επικαλούνται την κάθαρση του ποδοσφαίρου ως μείζονα δική τους προτεραιότητα τελικά δημιουργούν ακριβώς τις ανάποδες συνθήκες. Γιατί εμπλέκουν ανθρώπους που με τον έναν ή άλλον τρόπο πρωταγωνιστούν στον χώρο των παραγόντων του ποδοσφαίρου μέσα από επιλογές οικείων ανθρώπων επιχειρηματιών που θέλουν να στηρίξουν., υπογράμμισε ο γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.
«Η προσπάθεια αυτή τη στιγμή και αυτή την περίοδο της κυβέρνησης να ταυτιστεί με επιχειρηματίες και να δημιουργήσει δεδομένα που έφτιαξαν όλο αυτό το περιβάλλον και δημιούργησαν όλες τις προϋποθέσεις για να εκδηλώνονται τέτοιου είδους φαινόμενα είναι ένα ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει και την ελληνική πολιτική πραγματικότητα», εκτίμησε ο κ. Τσιάρας, επισημαίνοντας πως θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι «ότι η νομιμότητα πρέπει να επιβάλλεται παντού με τον ίδιο τρόπο για όλους».
«Η Ελλάδα δεν μπορεί ούτε να λοιδωρείται όταν υπάρχουν τέτοιου είδους ζητήματα που οι εικόνες τους μεταφέρονται στο εξωτερικό ούτε μπορεί να δημιουργεί τόσο μεγάλα ζητήματα αξιοπιστίας, σοβαρότητας και ευθύνης σχεδόν στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, ανεξαρτήτως οπαδικής πεποίθησης και προτίμησης.
Ούτε από την άλλη πλευρά οι κυβερνήσεις μπορούν να εξαπατούν με αυτόν τον τρόπο την κοινωνία, πιστεύοντας ότι έχουν δήθεν τη δυνατότητα της κάθαρσης, ενώ από την άλλη πλευρά κλείνοντας το μάτι στους επιχειρηματίες, επιλέγοντας τους ημέτερους από τη μία πλευρά και βάζοντας απέναντι αυτούς που δεν τους συμπαθούν, να λένε ότι με αυτόν τον τρόπο θα επιτύχουν αυτό το οποίο υποτίθεται ότι βάζουν σαν στόχο», επεσήμανε ο κ. Τσιάρας.
«Έχουμε να κάνουμε», συμπλήρωσε, «με μια σοβαρή ανικανότητα της κυβέρνησης όχι μόνο να συναντηθεί με τις δικές της εξαγγελίες αλλά κυρίως να δημιουργήσει ένα περιβάλλον σοβαρότητας, αξιοπιστίας και τήρησης της νομιμότητας».
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, ο κ. Τσιάρας έκανε λόγο για «σοβαρή κυβερνητική ανεπάρκεια, όταν ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο γεγονός ως συνηθισμένο στην παραμεθόριο της Ελλάδας και από την άλλη ο κ. Καμμένος μιλάει για ομήρους».
Σημείωσε, δε, ότι «η απροετοίμαστη ατυχής επίσκεψη του κ. Ερντογάν πριν από κάποιο διάστημα στην Ελλάδα έχει δρομολογήσει εξελίξεις, οι οποίες δυστυχώς επαναλαμβάνονται με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο από τότε μέχρι σήμερα, και μας φέρνουν ως τελικό γεγονός σ' αυτή την πραγματικότητα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που αυτή τη στιγμή κρατούνται με ερωτηματικά και με ζητήματα που θίγουν και την εθνική μας αξιοπρέπεια αλλά πολύ περισσότερο δημιουργούν τεράστια ζητήματα και στις οικογένειες αυτών των ανθρώπων αλλά και στους ίδιους τους ανθρώπους».
Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, «η κυβέρνηση έδειξε πολύ καθυστερημένα αντανακλαστικά» και «αντιμετωπίζει, με τη γνωστή της ελαφρότητα, και τα ζητήματα της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.