Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Ο Θεός και ο Αλαχ να βάλουν το χέρι τους!!!




Δεν έχει ξαναγίνει στα διπλωματικά χρονικά αυτό που έγινε σήμερα.
Όχι στην Ευρώπη, όχι στην Αφρική, αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη…
Ο προσκεκλημένος Πρόεδρος της Τουρκίας όχι μόνο δεν σεβάστηκε την φιλοξενία που του προσέφερε η Ελλάδα, ανοίγοντάς του μάλιστα και πάλι «παράθυρο» προς τη Δύση,
αλλά επιχείρησε- και σε ένα βαθμό το πέτυχε- να θέσει και να ανοίξει ζητήματα που κανείς δεν είχε θέσει ή αμφισβητήσει σε τέτοιο επίπεδο και με αυτόν τον τρόπο επί 94 χρόνια.
Το εύλογο ερώτημα είναι αν τα έθεσε «ξεκάρφωτα» ή βρήκε ευκαιρία να το κάνει επειδή εμείς του το επιτρέψαμε.
Όχι μόνο του το επιτρέψαμε αλλά του ανοίξαμε το δρόμο.
Είναι γεγονός ότι στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο κ. Ερντογάν έθεσε ζήτημα αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάννης. Ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο χειρίσθηκε το ζήτημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν τραγικός.
Περίμενε δηλαδή ότι δεν του απαντούσε ο άξεστος Σουλτάνος;
Αντί να κάνει όλη αυτή την εισήγηση μπορούσε απλά να πει ότι «ο δρόμος προς την Ευρώπη και τη Δύση περνά μέσα από τον σεβασμό των διεθνών κανόνων και των διεθνών συνθηκών», ενώ θα μπορούσε να του θέσει και το ζήτημα του σεβασμού των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» που είναι το ΜΟΝΟ που συγκινεί τους Ευρωπαίους εταίρους μας.
Το χειρότερο είναι πως ο κ. Παυλόπουλος δέχθηκε ότι μπορεί να τεθεί ζήτημα ερμηνείας της Συνθήκης της Λωζάννης, κάτι το οποίο ξεφεύγει από τις πάγιες θέσεις της χώρας μας.
Σε ό,τι αφορά τη στάση του κ. Τσίπρα, μπορεί να μας γέμισε… υπερηφάνεια το ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός έβαλε στη θέση του τον Τούρκο Πρόεδρο και σε ό,τι αφορά την εισβολή στην Κύπρο και σε ό,τι αφορά στις προκλήσεις στην Αγιά Σοφιά, αλλά σίγουρα νιώσαμε άσχημα όταν ακούσαμε τον κ. Ερντογάν να λέει στον κ. Τσίπρα περίπου «ήσουν μικρός και δεν ξέρεις», θέλοντας να του απαντήσει για όσα συνέβησαν στην Κύπρο.
Φυσικά δεν μπορούμε ως Έλληνες να νιώσουμε ευτυχισμένοι επειδή ο κ. Τσίπρας τα πήγε λιγότερο άσχημα από ό,τι ο κ. Παυλόπουλος.
Εκείνο που δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε από όσα συνέβησαν μέχρι στιγμής είναι:
1.       Γιατί έγινε αυτή η επίσκεψη;
2.       Γιατί δεν προετοιμάσθηκε σωστά όπως γίνεται σε τέτοιου είδους επισκέψεις
3.       Γιατί έπρεπε η επίσκεψη να περιλαμβάνει και την ημέρα Παρασκευή όπου είναι για τους μουσουλμάνους ό,τι για τους χριστιανούς η Κυριακή, οπότε ο κ. Ερντογάν έπρεπε να πάει να προσευχηθεί σε τζαμί στην Κομοτηνή.
Το βέβαιο είναι ότι μια κυβέρνηση ανίκανη να προετοιμάσει μια τόσο σημαντική επίσκεψη και ένας άξεστος στη διπλωματία Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος μάλιστα χρησιμοποιεί γλώσσα που χρησιμοποιούν στους τούρκικους μαχαλάδες της Κωνσταντινούπολης, συνιστούν ένα επικίνδυνο και εκρηκτικό μείγμα.
Ο Θεός και ο Αλάχ να βάλει το χέρι του!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.