Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Μετά το συνέδριο οι αλλαγές στις Γραμματείες της ΝΔ- Ποιοί θέλουν να πολιτευθούν

Πηγή: parapolitika.gr
Μετά το συνέδριο του Δεκεμβρίου και πιθανότατα με την είσοδο του 2018 θα «τρέξουν» οι περιβόητοι μετασχηματισμοί στις γραμματείες της ΝΔ με φόντο την επιθυμία της… πλειοψηφίας των νυν γραμματέων να μπουν στην κούρσα για μια θέση στα ψηφοδέλτια των επόμενων εθνικών εκλογών.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα parapolitika.gr, το σχετικό πλάνο που καταρτίστηκε υπό την εποπτεία
του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη Μιχάλη Μπεκίρη ήταν ήδη έτοιμο ακόμη και πριν την έναρξη των προσυνεδρίων, ωστόσο, κρίθηκε πως θα ήταν φρονιμότερο να μην υπάρξουν εσωτερικές ανακατατατάξεις ενόψει της κορυφαίας κομματικής διαδικασίας.

 Εξάλλου, κανείς στην Πειραιώς δεν θα επιθυμούσε να χαθεί ή έστω να θολώσει το μήνυμα κυβερνητικής ετοιμότητας που θα εκπέμψει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη διάρκεια του συνεδρίου, μέσα σε πιθανές δυσαρέσκειες και προσωπικές στρατηγικές.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αλλαγές όσον αφορά τους επικεφαλείς των γραμματειών του κόμματος μετατέθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες, αν και οι γνωρίζοντες τη «γαλάζια» ανθρωπογεωγραφία είναι σε θέση να ξέρουν από πρώτο χέρι ποιοι αναμένεται να αντικατασταθούν χάριν της φιλοδοξίας τους να βρεθούν στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Σχετικό ενδιαφέρον έχουν εκφράσει ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης Τάσος Γαϊτάνης, ο γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων Βασίλης Σπανάκης, ο γραμματέας Παραγωγικών Φορέων Βασίλης Ξυπολυτάς, ο γραµµατέας Κοινωνικών ∆ικτύων Γιώργος Σταµάτης, η αναπληρώτρια γραµµατέας Γυναικείων Θεµάτων Νατάσα Σωτηριάδου, ο αναπληρωτής γραµµατέας ∆ιεθνών Σχέσεων Τάσος Χατζηβασιλείου, ο προερχόμενος από την Ένωση Κεντρώων, αναπληρωτής γραµµατέας Επιστηµονικών Φορέων Γιάννης Καλλιάνος, ο αναπληρωτής γραµµατέας Προγράµµατος Μανώλης Γραφάκος και η γραµµατέας Σχέσεων Κοινωνίας-Κόµµατος, ήδη πολιτεύτρια στη Β’ Αθήνας, Ζωή Ράπτη. 

Πάντως, μην το δέσετε και κόμπο ότι όλοι οι προαναφερθέντες θα πάρουν χρίσμα για να είναι υποψήφιοι βουλευτές, έστω κι αν θεωρητικά άπαντες οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να περάσουν από την κρησάρα της Πειραιώς.

Βλέπετε δεν είναι μόνο ότι θα… αδειάσει κυριολεκτικά το «γαλάζιο» στρατηγείο σε μια τόσο κρίσιμη πολιτική συγκυρία, αλλά να ξέρετε ότι και ο Κυριάκος έχει εκνευριστεί ιδιαίτερα με τα δεκάδες στελέχη όλων των βαθμίδων που λανσάρονται ήδη ως… συμμετέχοντες στις εκλογικές λίστες, ενώ ακόμη παραμένει άγνωστος ο χρόνος που θα στηθούν οι κάλπες.
Χώρια που είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του κόμματος που το σύνολο σχεδόν των συνεργατών του προέδρου της ΝΔ έχουν ως στρατηγικό τους στόχο τη Βουλή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.