Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

11ο Συνέδριο ΝΔ: "Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα"- Κάλπες στήνει η ΝΔ για τις προγραμματικές θέσειςΣτήνει κάλπη στο συνέδριο η Νέα Δημοκρατία – Τι αποκάλυψε ο Κ. ΧατζηδάκηςΜε σύνθημα «Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα» συνέρχεται το Σαββατοκύριακο το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που είναι αφιερωμένο στην προγραμματική προετοιμασία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στην επικαροποίηση του Κυβερνητικού Προγράμματος, ενώ όπως αποκάλυψε ο
αντιπρόεδρος του κόμματος και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Κωστής Χατζηδάκης, θα στηθεί και κάλπη το πρωί της Κυριακής.

«Θα είναι ένα συνέδριο υιοθέτησης πολιτικών θέσεων και όχι εκλογής οργάνων. Οι πολιτικές εξελίξεις που μπορεί να είναι και γρήγορες επιβάλουν να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα. Να περάσουμε από την Ελλάδα της στασιμότητας και της μιζέριας στην Ελλάδα των ευκαιριών για τους φτωχότερους και τους νέους», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Αποφασίσουμε να φύγουμε από τη γνωστή οδό των συνεδρίων των ‘μπράβο’ και των ‘ζήτω’», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης εστιάζοντας στον ουσιαστικό διάλογο που επιχειρεί το κόμμα του: «Πρώτη φορά άνθρωποι από όλους τους χώρους και όχι κομματικοί συμμετέχουν σε έναν ουσιαστικό διάλογο, με εκτεταμένη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και χρήση ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων. Ξεπεράσαμε τις 100.000 απαντήσεις και στο τέλος κάθε προσυνεδρίου βγαίνουν συγκεκριμένα συμπεράσματα».
Κάνοντας αναδρομή σημείωσε: «Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα διαφορετικό συνέδριο. Στα 7 θεματικά προσυνέδρια και στις δύο ημερίδες υιοθετήσαμε μία σειρά θεματικές. Έχουμε ξεπεράσει τις 100.000 απαντήσεις στα ερωτηματολόγια που είχαμε δώσει και αποτελούν κεκτημένο για μελέτη. Τώρα φθάνουμε στην κορύφωση. Το σύνθημα "Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα" αποφασίστηκε, για να υπογραμμίσουμε την δουλειά που έχει γίνει για να ετοιμαστεί η ΝΔ αλλά και για να σημειώσουμε την ιστορικότητα των στιγμών. Δεν είναι μπροστά μας μία κομματική διαμάχη, αλλά μία μάχη για να αλλάξουμε σελίδα για την πατρίδα μας, για να προχωρήσουμε και να χτίσουμε την Ελλαδα που αξίζουμε».
Στο πλαίσιο του συνεδρίου έχει ήδη δοθεί διαδικτυακά ερωτηματολόγιο με μία σειρά από τολμηρά ερωτήματα που περιμένουμε τις απαντήσεις, ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι είναι ερωτήματα που αφορούν τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος αλλά και το χαρακτήρα και προσανατολισμό της ΝΔ. Έχουν απαντήσει μέχρι στιγμής περί τους 13.500 πολίτες. Ένα από τα ερωτήματα είναι: «τι μετράει περισσότερο σε μία κυβέρνηση;», με δύο επιλογές απαντήσεων για όσους συμμετέχουν. Από τις μέχρι στιγμής απαντήσεις προέκυψε, σε ποσοστό 66% ότι θα πρέπει να αγνοεί το πολιτικό κόστος προκειμένου να λύσει τα χρονίζοντα προβλήματα. Να υιοθετήσουμε καλές ευρωπαικές πρακτικές, προτείνει ποσοστό 55,66%. Αντίθετα η σύγκρουση με τους ισχυρούς συγκεντρώνει μόνο το 9,2% των απαντήσεων.
Στο συνέδριο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από εισήγηση της Οργανωτικής Επιτροπής, αποφάσισε να στηθεί κάλπη, όχι για την εκλογή οργάνων αλλά για να απαντηθούν συγκεκριμένα διλήμματα πολιτικής. «Αποφασίσαμε να τεθούν μία σειρά διλήμματα ώστε να αποφασίσουν οι σύνεδροι με κάλπη και μυστική ψηφοφορία», εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης.
«Καθώς θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές η ΝΔ θα μορφοποιεί το πρόγραμμά της με βάση τις εξελίξεις και θα προχωράει η προετοιμασία των νομοσχεδίων για την επόμενη μέρα», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, υπογραμμίζοντας: «Να είμαστε έτοιμοι σε όλα τα επίπεδα».
Πέρα από τους εναρκτήριους λόγους, το συνέδριο θα είναι χωρισμένο σε τρείς θεματικές:
-υπηρεσίες στον πολίτη, από το τέλμα στην ποιότητα
-οικονομία, από την μιζέρια στις νέες δουλειές
-νέα γενιά, από τα επιδόματα στις ευκαιρίες
Παράλληλα θα διεξαχθεί και το κοινωνικό συνέδριο με την πραγματοποίηση έξι παράλληλων ημερίδων για κοινωνικά θέματα.
Η διαδικασία αυτή, συνέχισε ο κ. Χατζηδάκης υποδηλώνει ότι η ΝΔ ανοίγει πόρτες και παράθυρα και διαμορφώνει με ειδικούς αλλά και πολίτες τους βασικούς άξονες της πολιτικής της για την επόμενη ημέρα. «Η αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτονόητη υποχρέωση αλλά δεν μας αρκεί, πρέπει να αλλάξουμε σελίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο γραμματέας Οργανωτικού Γιώργος Στεργίου ανέφερε ότι η προσπάθεια του συνεδρίου ξεκίνησε αμέσως μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήδη από τον Φεβρουάριο του 2016. Η διαδρομή είχε πολλά στοιχεία καινοτομίας και διαφορετικότητας. Από τον τρόπο που στελεχώθηκαν οι 35 ομάδες εργασίας -με ανοικτή πρόσκληση σε εμπειρογνώμονες εκ των οποίων επελέγησαν περί τους 300 από τους 1000 που δήλωσαν ενδιαφέρον-, μέχρι την συζήτηση με όλους του κοινωνικούς, επαγγελματικούς φορείς, το καλοκαίρι του 2017. Επίσης, είπε η ΝΔ ξέφυγε από τα καθιερωμένα, τις γενικές και εύκολες τοποθετήσεις και παρουσίασε τις προγραμματικές της θέσεις και δεσμεύσεις για σημαντικά θέματα όπως και την συνολική της πρόταση για την ενέργεια και την διάσωση της ΔΕΗ.
Στο συνέδριο θα μιλήσουν εκτός από τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Έλληνας Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εκπρόσωπος του ΕΛΚ και εκπρόσωποι από όλο το δημοκρατικό πολιτικό τόξο. Στις θεματικές του συνεδρίου θα πάρουν τον λόγο, μεταξύ άλλων, ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος, ο μέχρι πρότινος, επικεφαλής του Γραφείου Προυπολογισμού της Βουλής, Παναγιώτης Λιαργκόβας και ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου