Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Γιατί ο Κυριάκος ήταν τόσο αυστηρός με τον Τραγάκη; Ποιό μήνυμα έστειλε προς πάσα κατεύθυνση;



Πολλοί είναι εκείνοι που απόρησαν με την σκληρή απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποκλείσει από τους συνδυασμούς τόσο τον ίδιο τον Γιάννη Τραγάκη όσο και τον γιό του Παναγιώτη.
Πόσο μάλλον όταν όλοι γνωρίζουν ότι ο Γιάννης Τραγάκης στάθηκε πάντα με σεβασμό απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης ήταν αυστηρός για δύο λόγους:

1.       Δεν πρόκειται να επιτρέψει σε δικούς του ανθρώπους να προκαταλάβουν τις αποφάσεις του και, στην ουσία, να τον ακυρώνουν. Σύμφωνα με το Καταστατικό του κόμματος την απόλυτη ευθύνη για το ποιος θα είναι ή δεν θα είναι υποψήφιος έχει ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος. Δέχεται εισηγήσεις από τα όργανα, αλλά οι αποφάσεις ανήκουν στον ίδιο και μόνο στον ίδιο. Κανείς λοιπόν δεν μπορεί να βγαίνει και να ανακοινώνει ότι θα είναι ο ένας ή ο άλλος βουλευτής, πόσο μάλλον όταν νυν βουλευτής χρήζει τον γιό του υποψήφιο, λες και η βουλευτική έδρα κληρονομείται και μεταβιβάζεται από τον έναν συγγενή στον άλλον.
2.       Ο κ. Τραγάκης ως ο παλαιότερος εν θητεία βουλευτής της ΝΔ, είναι πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος και θα έπρεπε να δίνει το παράδειγμα σωστής συμπεριφοράς.
Σε κάθε περίπτωση μέσω της περίπτωσης Τραγάκη, ο κ. Μητσοτάκης βρήκε ευκαιρία να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι κανείς δεν είναι δεδομένο ότι θα είναι υποψήφιος και ότι όλοι κρίνονται και αξιολογούνται.
Φυσικά το μήνυμα αφορά και όλους εκείνους που έχουν αξιολογηθεί ως «πολιτικά στελέχη» και αυτοδιαφημίζονται ως υποψήφιοι βουλευτές, διακηρύσσοντας μάλιστα άλλοι ότι έχουν λάβει το «οκ» από συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, άλλοι από συγγενικά στου πρόσωπα και άλλοι από τον αντιπρόεδρο κ. Γεωργιάδη, ο οποίος φαίνεται ότι επιχειρεί να δημιουργήσει τη δική του ομάδα.
Το μήνυμα φυσικά είναι προς γνώση και συμμόρφωση όλων. Και όταν λέμε όλων εννοούμε όλων, καθώς με την απόφασή του ο «μικρός» έδειξε ότι δεν αστειεύεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.