Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Κυριάκος σε Τσίπρα και Καμμένος: Το θεωρείτε φυσιολογικό να παρεμβαίνετε στη Δικαιοσύνη και να συνομιλείτε με ισοβίτη;

Με επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και στον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο έκανε την τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΝΔ στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για τις συνομιλίες του Πάνου Καμμένου, έκανε λόγο για προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, με στόχο
ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να παραμείνουν στην εξουσία.
Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για μηχανισμό δημιουργίας fake news με επιθέσεις από φιλικά ΜΜΕ και με ψεύτικες δημοσκοπήσεις στα υπόγεια του Μαξίμου. Μίλησε ακόμα για προσπάθεια ελέγχου της Δικαιοσύνης. «Εμείς είμαστε κοντά στη Δικαιοσύνη με το να είμαστε μακριά της», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη δείχνει την αγωνία τους να παραμείνουν στην εξουσία.
«Μιλάμε για υπέρβαση αρμοδιότητας και παραβίαση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών, για κατάχρηση εξουσίας και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης για εξυπηρέτηση σκοτεινών συμφερόντων», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Ζητάμε να ελεγχθούν πρακτικές επικίνδυνες και να μπουν οι προβλέψεις του Συντάγματος μπροστά από τις πολιτικές σκοπιμότητες. Η κυβερνητική εξουσία προτιμά τη συσκότιση από τη διερεύνηση».
Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης είπε:
«Η συζήτηση ξεκίνησε στις 11:20 και έως τώρα τρεις ώρες και 10 λεπτά και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει εισέλθει στην αίθουσα για λίγα λεπτά. Το επισημαίνω γιατί είναι παράδοξο να εγκαλείται ο υπουργός και να ζητείται εξεταστική και να μην βρίσκεται στην αίθουσα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας την απουσία του Πάνου Καμμένου από την κοινοβουλευτική συζήτηση για τα τηλεφωνήματα που είχε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη για την υπόθεση του Noor-1.


«Με την πρόταση για σύσταση εξεταστικής η ΝΔ θέτει ένα αυτονόητο ζήτημα. Αυτονόητο πολιτικά, θεσμικά και ηθικά. Μιλάμε για μια υπόθεση για την οποία προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις υπέρβασης αρμοδιότητας και της αρχής διάκρισης εξουσιών, κατάχρησης εξουσίας με χειραγώγηση δικαιοσύνης για εξυπηρέτηση σκοτεινών επιχειρηματικών και άλλων επιδιώξεων» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ζητούμε να μην μείνει τίποτα χωρίς διερεύνηση. Να ελεγχθούν σε βάθος πρακτικές θεσμικά απαράδεκτες και επικίνδυνες. Να μην κακοποιηθούν δημοκρατικές λειτουργίες για χάρη αμφιλεγόμενων ενδοκυβερνητικών ισορροπιών».
  «Η κυβερνητική πλειοψηφία έχει τοποθετηθεί απέναντι στο αυτονόητο. Προτιμά συσκότιση από διερεύνηση. Προτιμά την καρέκλα εξουσίας από την προστασία κύρους θεσμών. Προτιμά να υπερασπιστεί πολιτική συμπαιγνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Συμπαιγνία με κόστος για την κοινωνία και ορίζοντα που υπερβαίνει την τετραετία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Φάνηκε πρόσφατα με την τροπολογία που απέσυρε ο κ. Κοντονής. Το έκανε όταν διαπίστωσε ότι θα καταψήφιζαν οι ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα κόμματα για να αποδείξουν την πολιτική ευτέλεια της πλειοψηφίας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στην τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που άνοιγε τον δρόμο για την αναγνώριση της τουρκικής ένωσης Ξάνθης.

«Ξέραμε ότι είστε ικανοί για πολλά και θεωρείτε φυσιολογικό να παρεμβαίνετε στη Δικαιοσύνη και να επιτίθεστε όταν δεν σας αρέσουν οι αποφάσεις. Να στοχοποιείτε με τον φιλικό σας Τύπο όσους σας ενοχλούν» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Κατασκευάζετε fake news και ψεύτικες δημοσκοπήσεις από τα υπόγεια του Μαξίμου. Το ομολόγησε ο υπουργός Βερναρδάκης και τις διακινείτε με ένα παρασύστημα που τρέφεται με κρατικό χρήμα και με διορισμούς στο Δημόσιο».

«Στην πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου δώσατε κυβερνητική θέση πριν κατέβει από την έδρα της. Δεν τηρήσατε ούτε τα προσχήματα» κατήγγειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχισε: «Προχωρήσατε σε νέες επιλογές για την ηγεσία Ανώτατου Δικαστηρίου παραλείποντας άξιους δικαστές». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.