Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Η... κηλίδα Κουρουμπλή


Παναγιώτης Κουρουμπλής

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής διερωτάται γιατί δέχεται επιθέσεις και ζητείται η παραίτησή του από το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης, κυρίως, όμως, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
 Η απάντηση είναι απλή:

 Λόγω των λάθος χειρισμών του αλλά και των πολλών ψεμάτων που έχει πει μέχρι σήμερα προκειμένου να δικαιολογήσει την ανεπάρκειά του και να διασώσει την υπουργική του καρέκλα
 Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και χθες για το πλοίο της EMSA ο Π. Κουρουμπλής είπε στη Βουλή, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ:
 "Πρέπει ο Κ. Μητσοτάκης να βάλει τους ανθρώπους του να το διερευνήσουν. Το συγκεκριμένο πλοίο ήταν σε αποστολή. Την Τρίτη το απόγευμα έφτασε στον Πειραιά να ξεφορτώσει. Ρωτήστε αυτό που σας λέω, εάν σας λέω ψέματα τότε ζητήστε την παραίτησή μου. Η επίσημη ενημέρωση έγινε την Τρίτη βράδυ με Τετάρτη πρωί όταν το πλοίο ήταν διαθέσιμο»
 Το απόγευμα η υπεύθυνη της EMSA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας Θαλασσών) «άδειασε» στην κυριολεξία τον κ. Κουρουμπλή, λέγοντας ότι ο EMSA διαθέτει 16 πλοία και όχι μόνο το συγκεκριμένο (το ΑΚΤΕΑ, που τελικώς ήλθε, όταν ζητήθηκε μετά από την παρέλευση τεσσάρων ημερών), για την κάλυψη των αναγκών των χωρών μελών του οργανισμού.
Φυσικά, όμως, ο EMSA δεν μπορεί να πάριε πρωτοβουλία και να δράσει αυτοβούλως αν μια χώρα δεν το ζητήσει.
Μετά από αυτό, βέβαια, η ΝΔ, όπως ο ίδιος ο κ. Κουρουμπλής της είχε συστήσει, επανέφερε το αίτημά της για απομάκρυνσή του από το υπουργείο Ναυτιλίας.
Τώρα ο κ. Κουρουμπλής έχει αλλάξει το «παραμύθι» και υποστηρίζει ότι τα πλοία του EMSA ήταν μακριά. 
Αλλά όπου και να ήταν  τα πλοία του EMSA, ακόμα και στο Γιβραλτάρ να ήταν, δηλαδή στην άλλη άκρη της Μεσογείου, μέσα σε τέσσερις ημέρες θα είχε φθάσει στην περιοχή. Κι έπειτα δεν μπορεί να ήταν όλα στην άλλη άκρη της Μεσογείου. Δεν μπορεί να ήταν και τα 16 εκτός «εμβέλειας». Κάποιο θα ήταν κοντά ή σε απόσταση μιας ή δύο ημερών. Που σημαίνει ότι αν είχε ζητήσει βοήθεια, τότε, το πιθανότερο, η μόλυνση να είχε περιοριστεί στο μισό.
Ας καταλάβει ο κ. Κουρουμπλής ότι, ίσως, υπάρχουν και άλλοι, ικανότεροι του ιδίου, να αναλάβουν την ευθύνη να καθαρίσουν τις ελληνικές θάλασσες από τις πάσης φύσεως κηλίδες!
Και οι χειρότερες κηλίδες δεν είναι ούτε του πετρελαίου, ούτε της ανεπάρκειας του συγκεκριμένου υπουργού, αλλά οι κηλίδες των ψεμάτων που καθημερινά λέει για να δικαιολογήσει τον εαυτό του και να κρατήσει την καρέκλα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.