Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Τώρα η κυβέρνηση επικαλείται και Γκάλοπ "φαντάσματα"- ΝΔ: «Το ΑΠΕ–ΜΠΕ να δώσει στη δημοσιότητα τη δημοσκόπηση, διαφορετικά ας μεταφέρει την έδρα του στο Μέγαρο Μαξίμου»Μέγα πολιτικό θέμα και μείζον ζήτημα δημοσιογραφικής δεοντολογίας δημιούργησε αυγουστιάτικά το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή «είδηση» την οποία μετέδωσε σχετικά με αποτελέσματα δημοσκόπησης που έγινε στη Δυτική Μακεδονία.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, μετά την εμφάνιση του κ. Τσίπρα στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο το κλίμα έχει αλλάξει και η ΝΔ προηγείται με βραχεία κεφαλή και «στα όρια του στατιστικού λάθους», όπως χαρακτηριστικά
αναφέρει, το ΑΠΕ.
Βέβαια το ΑΠΕ δεν κάνει καμία αναφορά στην εταιρεία που έχει κάνει τη δημοσκόπηση. Υπενθυμίζεται ότι καμία αναγνωρισμένη εταιρεία δημοσκοπήσεων δεν διενεργεί μετρήσεις μέσα στο θέρος.
Η ΝΔ με ανακοίνωσή της καλεί το ΑΠΕ να δώσει την δημοσκόπηση στη δημοσιότητα και τον διευθυντή του ΑΠΕ να παραιτηθεί.
Σε ανακοίνωσή της συγκεκριμένα αναφέρει:
«Το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων απέδειξε σήμερα, για μια ακόμη φορά, ότι λειτουργεί μόνο ως φερέφωνο του Μεγάρου Μαξίμου. Ο ξεπεσμός του στα αχνάρια της Ε.Ρ.Τ. δεν έχει προηγούμενο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει τα εξής: «Ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Πρακτορείου κ. Μιχάλης Ψύλος, υπόλογος για το θλιβερό αυτό κατάντημα, δεν δικαιούται να παραμείνει ούτε μια μέρα παραπάνω στη θέση του. Το Πρακτορείο ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, πληρώνεται από τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη και δεν μπορεί να λειτουργεί ως παραμάγαζο κανενός».
Σε υστερόγραφο η ΝΔ κάνει της εξής σημείωση: «Αναμένουμε άμεσα από το Α.Π.Ε. - Μ.Π.Ε. να δώσει στη δημοσιότητα τη δημοσκόπηση που επικαλείται. Σε διαφορετική περίπτωση ας μεταφέρει την έδρα του στο Μέγαρο Μαξίμου».

Η επίμαχη είδηση του ΑΠΕ- ΜΠΕ, έχει ως εξής:

«Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που ανιχνεύει το πολιτικό τοπίο σε μια «δύσκολη» για την κυβέρνηση, Περιφέρεια -αυτήν της Δυτικής Μακεδονίας- έχουν γίνει γνωστά στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά το πρόσφατο περιφερειακό συνέδριο και αποτυπώνει και την επίδραση που αυτό είχε στην τοπική κοινωνία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία έχει πολύ μικρό προβάδισμα, στα όρια του στατιστικού λάθους. Υπενθυμίζεται ότι στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο μεν ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε ποσοστό που υπολειπόταν από το εθνικό του ποσοστό, η δε ΝΔ είχε «επιδόσεις» ανώτερες του πανελλαδικού της ποσοστού.
Στο καθιερωμένο ερώτημα, ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό της χώρας, ένας στους δύο απαντά «κανέναν από τους δύο» (σ.σ. τους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη). Από εκείνους όμως που επιλέγουν έναν από τους δύο πολιτικούς, ο Αλ. Τσίπρας προηγείται με βραχεία κεφαλή. Οι ερωτώμενοι δηλώνουν επίσης εξίσου μη ικανοποιημένοι από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση (στα γνωστά, υψηλά ποσοστά).
Σε άλλη ερώτηση, κατά πόσο ο πολίτης ήταν ενημερωμένος για το περιφερειακό συνέδριο, προκύπτει ότι ο ένας στους δύο ήταν ενημερωμένος (πολύ/ αρκετά)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου