Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

ΝΔ: «Οι ροδακινοπαραγωγοί δικαιούνται δίκαιη λύση»



H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Aραμπατζή, και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Φλώρινας, κ. Γιάννης Αντωνιάδης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη Βόρεια Ελλάδα, οι ροδακινοπαραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση,
καθώς αυτή η καταστροφή ήρθε να προστεθεί στο ρωσικό εμπάργκο και τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές πώλησης των ροδάκινων.

Οι εξώδικες διαμαρτυρίες τους προς τον ΕΛΓΑ και η γνωμοδότηση του αρμόδιου Τμήματος του ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ", που μιλά ξεκάθαρα για άμεσες ζημίες από ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα που αποζημιώνονται  σύμφωνα με τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ, επέβαλαν προφανώς στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να συστήσει, 15 ημέρες μετά, Ομάδα Εργασίας - Επιτροπή για την τεκμηρίωση των αιτίων της καταστροφής.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύσταση της επιτροπής αυτής "ανάγκασε" την συντάκτρια της πρώτης γνωμοδότησης, που δικαίωνε τους πληγέντες παραγωγούς,  να την ανακαλέσει,  εν αναμονή του πορίσματος της σχετικής μελέτης.

Προσβλέπουμε στην αντικειμενικότητα της Ομάδας Εργασίας για την δίκαιη αντιμετώπιση ενός δυναμικού κλάδου επαγγελματιών, που οδηγείται στον αφανισμό. 

Οι ταμειακές δυσχέρειες, που αντιμετωπίζει ο ΕΛΓΑ με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σαν αυτή του "σκουπίσματος" των διαθεσίμων του το 2015, δεν μπορεί να "χρεώνονται" στην πλάτη των Ελλήνων παραγωγών».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.