Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Η Κυβέρνηση «ζαλίζεται» από τις ντρίπλες της



Λίγες μέρες πριν από τη φετινή Δ.Ε.Θ. η Κυβέρνηση προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα με τον μόνο τρόπο που ξέρει. Με ψέματα, φτηνές δικαιολογίες και ακόμα φτηνότερους γκεμπελισμούς.

Αναζητά διαφυγή από τα προβλήματα που η ίδια
διόγκωσε, μέσα από σενάρια συνομωσίας, αξιοθρήνητους αντιπερισπασμούς και συκοφαντίες.

Την ανεπάρκειά της στο ζήτημα των πυρκαγιών, την απέδωσε σε οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών για να ανασκευάσει η ίδια, μετά την μαζική κατακραυγή.

Για την οπισθοδρόμηση στα πανεπιστήμια, που επιφέρει ο εκτρωματικός νόμος Γαβρόγλου, επιχείρησε αντιπερισπασμό με λαϊκίστικες τακτικές – και με λάθος συμβολικά μηνύματα – για τις σημαίες στο Δημοτικό.

Τη μία μέρα προσκείμενες στο Μαξίμου πηγές μιλάνε για επικείμενο ανασχηματισμό, την άλλη, τα μαζεύουν, επειδή δεν μπορούν να διαταράξουν ισορροπίες.

Την περίοδο που ξεκίνησαν 1.400 πλειστηριασμοί την ημέρα, που έρχεται η 2η δόση φόρου εισοδήματος, ο ΕΦΚΑ, ο ΕΝΦΙΑ και προσαυξημένες εισφορές, αναζήτησε διέξοδο σε ζητήματα προ 70 ετών, εκθέτοντας και απομονώνοντας τη χώρα, ανασύροντας διχαστικά μηνύματα, συκοφαντώντας χωρίς στοιχειώδη ευπρέπεια τους αντιπάλους της και δηλητηριάζοντας  το δημόσιο βίο.

Την ώρα που η Νέα Δημοκρατία κατέδειξε τουλάχιστον 13 ψέματα από την περυσινή ομιλία του κ. Τσίπρα στη Δ.Ε.Θ., δεν έδωσαν καμία απάντηση.

Αντίθετα, ασχολούνται με τα νέα ψέματα που θα σερβίρει φέτος, τα οποία μάλιστα – όπως διαρρέεται από το Μαξίμου – δεν θα αφορούν μόνο την Οικονομία αλλά θα επεκταθούν και σε άλλους τομείς.

Όπως δήλωναν στελέχη της Πειραιώς: «Η Κυβέρνηση – σε αγαστή συνεργασία με πολλά Μ.Μ.Ε., τα οποία κατά τα λοιπά δηλώνει ότι την πολεμούν – κάνει τα πάντα ώστε η επικοινωνιακή σκόνη που σηκώνει να καλύπτει την πραγματικότητα που η πολιτική της δημιουργεί. Μόνο που από τις πολλές ντρίπλες ζαλίζονται και οι ίδιοι. Τη μία μέρα υπεραμύνονται του Σταλινισμού και την άλλη στήνουν σόου για ιδιωτικοποιήσεις (πχ. του Ο.Λ.Θ.) που οι ίδιοι έως πρόσφατα καταψήφιζαν. Τη μία μέρα παριστάνουν τους “Ρομπέν των φτωχών” την άλλη αυξάνουν τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Όσο και να προσπαθεί η Κυβέρνηση να στείλει τη μπάλα αλλού, ματαιοπονεί. Οι πολίτες πιέζονται στην καθημερινότητά τους, ενώ η οικονομία ακόμα δεν έχει επανέλθει στην κατάσταση που ήταν πριν την έλευση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Οι πάντες γνωρίζουν ότι η πορεία αυτής της Κυβέρνησης είναι ένα χρονικό αποτυχίας, ψεμάτων και εξαπάτησης. Αυτό δεν φτιασιδώνεται με τερτίπια. Αντιθέτως, η εικόνα κυβερνητικών στελεχών να πανηγυρίζουν με περισσή αυταρέσκεια και αλαζονεία, προκαλεί μεγάλη ενόχληση στην πλειοψηφία των μετριοπαθών και μη-φανατικών ψηφοφόρων. Η Νέα Δημοκρατία σε αυτούς απευθύνεται και αυτών την εμπιστοσύνη κερδίζει μέρα με τη μέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.