Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Τσίπρας – Καμμένος δημιουργοί της γενιάς των 360 ευρώ

Μετά από δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης εμφανίζεται ξεκάθαρα το σκληρό και ανάλγητο πρόσωπο του κ. Τσίπρα, που βούλιαξε την οικονομία, έπνιξε τα νοικοκυριά με φόρους και εισφορές, ρήμαξε τις συντάξεις και φτωχοποίησε τους εργαζόμενους!

Τα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ, την «ΕΡΓΑΝΗ»,  αλλά και όλους τους  κοινωνικούς φορείς δείχνουν μια άνευ προηγουμένου μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ, 585.572 άτομα εργάζονται με μερική απασχόληση και αμείβονται με 397 ευρώ τον μήνα (περίπου 360 καθαρά). Έχουν, δηλαδή, αμοιβή χαμηλότερη από τον κατώτατο μισθό που είναι 586 ευρώ και 510 ευρώ για νέους κάτω των 25 ετών.

Σημειώνεται ότι οι ελαστικές μορφές απασχόλησης -  όπως καταδεικνύουν  τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» - κυριαρχούν απόλυτα στην αγορά εργασίας. Τους πρώτους 7 μήνες του 2017 το 52,14% των προσλήψεων που έγιναν αφορούσε ελαστική εργασία, ενώ το 47,86% σταθερές θέσεις απασχόλησης. Συγκεκριμένα, από τις νέες προσλήψεις οι 103.301 αφορούσαν θέσεις πλήρους απασχόλησης, οι 89.712 θέσεις μερικής απασχόλησης (38,33 %) και οι 32.843 θέσεις εκ περιτροπής απασχόλησης (13,81%).

Αυτό σημαίνει ότι 89.712 άτομα που βρήκαν φέτος δουλειά αμείβονται με 397 ευρώ μεικτά, ενώ 32.843 άτομα που εργάζονται εκ περιτροπής δεν έχουν σταθερές αμοιβές.

Συμπέρασμα:

Από τα 751 ευρώ κατώτατο μισθό που έταζε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας,  εξαπατώντας τα νέα παιδιά και όλους τους εργαζόμενους, σήμερα δυόμιση χρόνια μετά, η πλειοψηφία των εργαζομένων αμείβονται  κάτω από τον βασικό μισθό. Δημιουργείται, έτσι, για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας, η πιο φτωχή γενιά εργαζομένων που υπήρξε ποτέ!

Η γενιά των εργαζομένων των 360 ευρώ. Και η γενιά αυτή, θύμα της πολιτικής που ασκεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, θα είναι μόνιμο στίγμα τόσο για τον κ. Τσίπρα όσο και για τον εταίρο του κ. Καμμένο.

Η όποια στατιστική μείωση της ανεργίας οφείλεται:

 -Στην κυριαρχία των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.
 -Στην αντικατάσταση θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης  με περισσότερες μερικής.
- Στην επιδείνωση του φαινομένου του brain drain.
- Στη δραματική μείωση μισθών.

 Ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνδέουν τα ονόματά τους με τους πιο φτωχούς εργαζόμενους που γνώρισε ο τόπος μας. Συνδέουν το όνομά τους  με τη γενιά των 360 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.