Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Νέες αποκαλύψεις ενισχύουν την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας ως προς τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το «Plan Β»

Αποκάλυψη Βαρουφάκη: Ο Τσίπρας φοβόταν πραξικόπημα και... εκτέλεση!



Δύο χρόνια μετά το αχρείαστο δημοψήφισμα, στις 5 Ιουλίου 2017, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, με ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα, επανήλθε στις αναφορές του για σχέδιο παράλληλου συστήματος πληρωμών, το
  • οποίο προετοίμαζε η πρώτη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αναφέρει, μάλιστα, ότι ο ίδιος είχε παρουσιάσει το σχέδιο στον Αλέξη Τσίπρα στο σπίτι του στην Κυψέλη τον Νοέμβριο του 2014, παρουσία των κυρίων Γιάννη Δραγασάκη και Νίκου Παππά καιπαρέχει πρόσθετες λεπτομέρειες, αναδημοσιεύοντας σελίδες του βιβλίου του «AdultsintheRoom» το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα και στα Ελληνικά με τίτλο «Ανίκητοι Ηττημένοι». Ισχυρίζεται, επίσης, ότι το σχέδιο αυτό «είχε παρουσιαστεί στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου το Μάρτιο του 2015 στην παρουσίαση του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης».
 
  • Μετά τους ισχυρισμούς του πρώην Υπουργού ΓιάνηΒαρουφάκη για συζήτηση του σχεδίου παράλληλου νομίσματος στο Υπουργικό Συμβούλιο του Μαρτίου του 2015, ισχυρισμούς τους οποίους ούτε το κατά τα άλλα λαλίστατο Μαξίμου ούτε κανένα άλλο στέλεχος της σημερινής Κυβέρνησης διέψευσε μέχρι σήμερα, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και αίτηση κατάθεσης εγγράφου με την οποία ζητούν να απαντηθούν τα εξής ερωτήματα:
 
  1. Ποια ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2015;
  2. Έγινε ή όχι παρουσίαση από τον πρώην Υπουργό Οικονομικών ΓιάνηΒαρουφάκη του σχεδίου για «παράλληλο σύστημα πληρωμών», σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου ή άλλου κυβερνητικού οργάνου;

Ζητείται, επίσης, να δοθεί αντίγραφο της σχετικής εισήγησης καθώς και τις ημερήσιες διατάξεις των σχετικών συνεδριάσεων του Φεβρουαρίου και Μαρτίου του 2015 των συλλογικών κυβερνητικών οργάνων, τα ονόματα των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου που συμμετείχαν, καθώς και εκείνων που τυχόν έλαβαν το λόγο, έτσι ώστε να διαπιστώσουν τα μέλη του Κοινοβουλίου και ο ελληνικός λαός εάν ο πρώην Υπουργός κ. Βαρουφάκης ψεύδεται ή εάν όντως έγινε αναλυτική παρουσίαση του σχεδίου για «παράλληλο σύστημα πληρωμών» στο Υπουργικό Συμβούλιο.
 
  • Σημειώνεται ότι λίγο μετά την κατάθεση της ερώτησης ο Υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς Βαρουφάκη. Επιβεβαίωσε, ουσιαστικά, ότι ο κ. Τσίπρας, όχι μόνο γνώριζε, αλλά και συντόνιζε το σχέδιο παράλληλου νομίσματος.
 
  • Σημειώνεται, ακόμη, ότι η Νέα Δημοκρατία, για τα σχέδια που κατάρτιζε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ζήτησε – στις 30 Μαρτίου 1976 – τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.Όταν, ωστόσο, η πρόταση συζητήθηκε, τον Ιούλιο του 2016, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Αλ. Τσίπρας δεν τόλμησε ούτε καν να εμφανιστεί και να δώσει εξηγήσεις, ενώ σε συνεννόηση με τον κ. Καμμένο έδωσαν εντολή στους βουλευτές τους να αντιταχθούν στη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής.
 
  • Οι νέες αποκαλύψεις δικαιώνουν, άλλη μια φορά, τη θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι είναι απόλυτα επιβεβλημένη η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την πλήρη διερεύνηση του εγκλήματος, που στοίχισε πολλά δισεκατομμύρια πρόσθετης λιτότητας για τους πολίτες.
 
  • Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα αυτό θα γίνει, όσο και αν δεν τη θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Οι Έλληνες απαιτούν – και δικαιούνται – να μάθουν την αλήθεια. Και θα τη μάθουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.