Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Αραμπατζή: «Ο κ. Τσίπρας να ξεκαθαρίσει τη θέση του για τη Συμφωνία Ε.Ε. – Ιαπωνίας»

H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πριν καν καθαρογραφεί η πολιτική διαπραγμάτευση της εμπορικής Συμφωνίας Ε.Ε. – Ιαπωνίας, ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας έσπευσε από το "διαπραγματευτικό οχυρό" του Μαξίμου, να

αυτοπαρασημοφορηθεί ως ο "μέγας διαπραγματευτής", που κατοχύρωσε την ελληνική ονομασία προέλευσης της φέτας στην εν λόγω Συμφωνία.

Θυμίζουμε στον πρωθυπουργό, που αγωνιά να φωτογραφηθεί στα έτοιμα, ότι οι διαπραγματευτικές συνομιλίες ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2013 επί Νέας Δημοκρατίας και όχι το 2015, όπως ψευδώς υποστήριξε. Σε αυτά τα τέσσερα ολόκληρα χρόνια, πραγματοποιήθηκαν 18 διαπραγματευτικοί γύροι, τους οποίους ο "δεινός διαπραγματευτής" πρωθυπουργός είτε σκόπιμα είτε από άγνοια αποκρύπτει.

Γιατί αν είχε "πάρει μυρωδιά" της Συμφωνίας, πολύ περισσότερο της διαπραγμάτευσης, θα γνώριζε ότι σε αυτήν δεν προστατεύεται μόνο η φέτα, αλλά και έξι ακόμη εμβληματικά ελληνικά αγροτικά προϊόντα (ελιές Καλαμάτας, μαστίχα Χίου, ελαιόλαδο Σητείας, ρετσίνα Αττικής, κρασί Σάμου και ούζο).

Προτρέπουμε τον πρωθυπουργό να μην τρέχει ασθμαίνοντας να οικειοποιηθεί νίκες και να πανηγυρίσει. Πρώτον, μέχρι να ολοκληρωθεί επίσημα ο κατάλογος των Γεωγραφικών Ενδείξεων της Συμφωνίας, μέχρι το τέλος του χρόνου. Κυρίως όμως, προκειμένου να πείσει τους ευρωβουλευτές του, καθώς η ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στην οποία ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζει επισήμως τη Συμφωνία.

Αντί των επικοινωνιακών θεαμάτων, ο πρωθυπουργός οφείλει να ξεκαθαρίσει:

Είναι η Κυβέρνησή του και ο ΣΥΡΙΖΑ ομόθυμα υπέρ των Συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου;

Είναι η Κυβέρνησή του και ο ΣΥΡΙΖΑ ομόθυμα υπέρ της εμπορικής Συμφωνίας Ε.Ε. - Ιαπωνίας, που καλύπτει σχεδόν το 30% της παγκόσμιας οικονομικής παραγωγής, καταργεί τους δασμούς σε μια σειρά αγροτικών προϊόντων, εξασφαλίζει καλύτερη και ευκολότερη πρόσβαση στην ιαπωνική αγορά ή παραμένουν επιλεκτικά προσκολλημένοι σε ατζέντες προστατευτισμού;

Ελπίζουμε, τα ευτράπελα της Συμφωνίας CETA Ε.Ε. – Καναδά, με τον πρωθυπουργό να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του και τους ευρωβουλευτές του να "σηκώνουν μπαϊράκι" στο Ευρωκοινοβούλιο καταψηφίζοντάς την, να μην επαναληφθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.