Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Προφανώς ο κ. Παππάς δεν κατάλαβε ότι και στην υπόθεση του noor1 ισχύει το "καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται"!




«Πολύ λυπάμαι που θα το πω, αλλά στην υπόθεση του πλοίου με τα ναρκωτικά, φαίνεται να μην ενδιαφέρεστε να διαπιστώσει η Πολιτεία ποιος ήταν αυτός ο μαγκίτης που οργάνωσε αυτή τη μεταφορά! Και έχετε άλλα ενδιαφέροντα! Και αυτό μας λυπεί, πραγματικά. Διότι το μείζον είναι να εξακριβωθεί ποιος θεώρησε ότι μπορεί να μεταφέρει 2 τόνους ηρωίνης και να τους φέρει στην Ελλάδα. Αυτό είναι το μείζον», είπε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκος Παππάς.
Αλλά για να εξηγούμαστε:

1.       Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η αρμοδιότητα για να βρεθεί ποιος  είναι αυτός ο… «μαγκίτης» επιχειρηματίας ανήκει στην ελληνική Δικαιοσύνη και μόνο. Έτσι γίνεται στις ευνομούμενες πολιτείες. Έτσι θα γίνεται όπου υπάρχει δημοκρατικό πολίτευμα.
2.       Από τη στιγμή όμως που υπάρχει ένας υπουργός ο οποίος παραδέχεται ότι επικοινώνησε με τον καταδικασμένο ισοβίτη καπετάνιο του πλοίου που μετέφερε τα ναρκωτικά, 12 φορές και από την άλλη υπάρχει καταγγελία του συνομιλητή του ότι τον πίεζε για να κάνει συγκεκριμένη κατάθεση, τότε αρμόδια για να εξετάσει το ζήτημα είναι η Βουλή, μέσω Εξεταστικής Επιτροπής.
3.       Το μείζον δεν είναι μόνο ποιος μετέφερε τα ναρκωτικά που σκοτώνουν τα παιδιά μας, το μείζον είναι αν υπάρχει παραβίαση της αρχής διάκρισης των εξουσιών και παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης,  στοιχείο που σκοτώνει τη δημοκρατία.
4.       Τελικά, ό,τι κι αν συμβαίνει και όπως και να έχουν τα πράγματα ο «καθαρός ουρανός» φοβάται τις αστραπές;  Γιατί αν τις φοβάται μόνο καθαρός δεν είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.