Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Βορίδης: Η Ελλάδα στα χέρια του Τσίπρα χάνει χρόνο. Γι' αυτό είναι απαραίτητη η πολιτική αλλαγή

"Ο κ. Τσίπρας πολιτικό χρόνο έχει, η Ελλάδα όμως στα χέρια του κ. Τσίπρα χάνει χρόνο», «γι' αυτό είναι απαραίτητη η πολιτική αλλαγή. Η κυβέρνηση αυτή είναι παντελώς ανίκανη», δηλώνει ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του στη «Real News».

 Αναφέρει ότι με την αυριανή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία, η ΝΔ επιδιώκει: «να αναδειχθεί η καθολική αποτυχία, για μια ακόμη φορά, της διαπραγμάτευσης στα χέρια της κυβέρνησης», «το πώς η κυβέρνηση αυτή εγκλωβίζει τον ελληνικό λαό σε έναν αδιέξοδο δρόμο», «να φανεί για μια ακόμη φορά, πόσο ανίκανη, αδιόρθωτη και καταστροφική είναι η κυβέρνηση της Αριστεράς». Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις λέει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του έχουν απολέσει την εμπιστοσύνη του λαού».

Ως προς την αντιπαράθεση για τα απορρίματα και τους συμβασιούχους, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «κοροϊδεύουν τους εργαζομένους» και ότι «τους ενδιαφέρει η δημιουργία κομματικού στρατού που θα πληρώνεται από τους δημότες». Σχετικά με τις κατηγορίες της κυβέρνησης προς τη ΝΔ ότι επιδιώκει να δώσει τα απορρίματα στους ιδιώτες, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο νόμος, έτσι όπως ισχύει σήμερα, προβλέπει τη δυνατότητα να ανατεθούν οι υπηρεσίες καθαριότητας σε ιδιώτες» και πως η ΝΔ είπε «να αποφασίσουν οι δήμοι, εξαντλώντας όλες τις θεσμικές δυνατότητες που τους παρέχει ο νόμος, για το πώς θα διασφαλίσουν με τον καλύτερο και φθηνότερο τρόπο την αποκομιδή των απορριμάτων».

Στο ερώτημα αν η ΝΔ θα κάνει πρόταση μομφής στον Πάνο Καμμένο, ο κ. Βορίδης δηλώνει ότι «δεν έχουν δοθεί απαντήσεις» για τα ζητήματα που έχει θέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη συνομιλία με τον ισοβίτη. «Είναι τεράστιο θέμα, χρήζει περαιτέρω διερευνήσεως». Ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να μην καταρρεύσει η κυβέρνηση του, έχει ήδη αναλάβει βαρύ πολιτικό κόστος, καλύπτοντας τον κ. Καμμένο», προσθέτει.

Κληθείς να σχολιάσει εάν θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα, αν γινόταν αποδεκτή από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η πρόσκληση Τσίπρα, απαντά: «Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να γίνει, ξέρω τι έγινε. Απερρίφθη και μάλιστα άνευ επαίνων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.