Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

«Προσυνεννοημένη» κλήση μάρτυρα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία καταγγέλλει η ΝΔ

Πηγή: newpost.gr
Σοβαρά ερωτήματα για την κλήση και κατάθεση του πρώην επικεφαλής των εργαζομένων στο Ερρίκος Ντυνάν, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που επεξεργάζεται υποθέσεις σκανδάλων στο τομέα της Υγείας, προκαλεί η αποκάλυψη πως ο μάρτυρας είχε συναντηθεί με τον με τον πρόεδρο
αυτής, Αντώνη Μπαλωμενάκη.
Την παραπάνω καταγγελία έκανε ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Γεωργαντάς, ο οποίος υποστήριξε πως ο πρόεδρος είχε συναντηθεί μια μέρα νωρίτερα με τον Κ. Κρέτση πρώην πρόεδρο των εργαζομένων του Ντυνάν.
«Ο μάρτυρας είναι προσυνεννοημένος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργαντάς, καλώντας παράλληλα τις δύο πλευρές να δώσουν εξηγήσεις αποκαλύπτοντας το περιεχόμενο της συνομιλίας τους.
Απαντώντας στην καταγγελία, ο κ. Κρέτσης δήλωσε πως αντικείμενο της  συνάντησης ήταν «διαδικαστικά ζητήματα», με τον κ. Μπαλωμενάκη να προσθέτει πως διήρκησε μόλις 10 λεπτά στο διάδρομο της Βουλής. Μάλιστα, ο πρόεδρος κατήγγειλε ΝΔ και ΔΗΣΥ πως με τη στάση τους αναδεικνύουν ένα θέμα για λόγους εντυπωσιασμού.
Νωρίτερα πάντως, ο κ. Κρέτσης είχε προχωρήσει σε σοβαρές καταγγελίες για την εμπλοκή του διευθυντή του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, Κ. Μπούρα στην υπόθεση του νοσοκομείου.
Όπως είπε, τον Ιανουάριο του 2014 ο κ. Μπούρας κανόνισε συνάντηση, στο γραφείο του επικεφαλής της Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα, στην οποία ο τελευταίος ούτε λίγο ούτε πολύ απαίτησε την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου του Ερρίκος Ντυνάν, προκειμένου να ανοίξει τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης του Ντυνάν.
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Κρέτση, ο κ. Μπούρας τηλεφώνησε στον Α. Γεωργιάδη για να μεταφέρει το μήνυμα.
Αξίζει να σημειωθεί πως σε δηλώσεις τους ο κ. Γεωργαντάς έκανε λόγο για «προειλημμένες αποφάσεις», ενώ ο κ. Μπαλωμενάκης έκανε λόγο για αντιπερισπασμό της αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.