Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Σοβαρές παρατυπίες στα αποτελέσματα της επιλογής στελεχών του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου ΜάθησηςΟ αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Καταγγελίες συμμετεχόντων στη διαδικασία, αναφέρουν ότι σημειώθηκαν σοβαρές παρατυπίες στα αποτελέσματα της επιλογής στελεχών του
Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Συγκεκριμένα, στο πρώτο σκέλος της Προκήρυξης για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) απορρίπτονται υποψήφιοι με δεκαετή προϋπηρεσία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά και προηγούνται άτομα με άσχετες ειδικότητες χωρίς ανάλογα προσόντα. Και αυτό λόγω της βαθμολογίας στην Πρόταση Ιδεών. Σε έμπειρα στελέχη αναλογεί ο βαθμός 12, ενώ στα ευνοούμενα άτομα ο βαθμός 32, χωρίς να υπάρχει κανένα πρακτικό αξιολόγησης από τον φορέα και χωρίς να τεκμηριώνεται κάπου η αξιολόγηση αυτή. Επιπροσθέτως κάποια από τα πρώτα ονόματα της λίστας τυχαίνει να εργάζονται κατά το τρέχον διάστημα στο γραφείο του Προέδρου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια νόμιμη πρόσκληση που θα αιτιολογεί την απασχόλησή τους στον φορέα.

Το ίδιο φαινόμενο διαπιστώθηκε και στο δεύτερο σκέλος της Πρόσκλησης που αφορούσε στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας. Υπερπροσοντούχα άτομα με 12 έτη εμπειρία στον φορέα, βρίσκονται με πολύ χαμηλή βαθμολογία για την Πρόταση που κατέθεσαν.

Ύστερα μάλιστα από έλεγχο των φακέλων, εντοπίστηκαν σοβαρές παρατυπίες και παρανομίες, καθώς:
 
  • Πτυχία υποψηφίων που δεν είχαν συνάφεια με όσα ορίζονταν από την Προκήρυξη, παρόλα αυτά μοριοδοτήθηκαν για την συνάφειά τους.
 
  • Προϋπηρεσίες, που αποκτήθηκαν με τη μορφή παράλληλης εργασίας, μοριοδοτήθηκαν αθροιστικά.
 
  • Μοριοδοτήθηκαν κανονικά μεταπτυχιακοί τίτλοι οι οποίοι δεν είχαν αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ.
 
  • Μοριοδοτήθηκαν υποψήφιοι για ανεργία, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα παρουσίαζαν επαγγελματική εμπειρία.

Για όλα αυτά, με τους συναδέλφους μου βουλευτές και μέλη του τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως, Μαρία Αντωνίου και Χρήστο Κέλλα, καταθέσαμε Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό ζητώντας να εξεταστεί η εγκυρότητα των καταγγελιών και να αναληφθούν άμεσες δράσεις για την αποκατάσταση της νομιμότητας».​

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου