Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Μεγάλη ένταση στη Βουλή για την προέλευση της τρομοκρατίας!!!

Μεγάλη ένταση σημειώθηκε για αρκετά λεπτά στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την διάρκεια της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στις σχέσεις της κυβέρνησης με την Χρυσή Αυγή ανέφερε ότι η νυν κυβέρνηση μαζί με το κόμμα της ΧΑ «έριξαν» την προηγούμενη κυβέρνηση, με αποτέλεσμα την αντίδραση από τα έδρανα των
βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ.Μητσοτάκης μάλιστα έκανε παρατήρηση στους βουλευτές της ΝΔ για τις φράσεις τους περί Ακροδεξιάς και ζήτησε από τον Νίκο Βούτση ως πρόεδρος της Βουλής να διατηρεί την τάξη.
Αναλυτικά οι διάλογοι:
Μητσοτάκης: Λέτε σε μένα ότι ξεπλένω τη Χρυσή Αυγή; Μαζί με τη Χρυσή Αυγή ρίξατε την κυβέρνηση. Όχι σε μένα αυτά!
Φίλης: Να ανακαλέσετε!
Μητσοτάκης: Δεν ανακαλώ τίποτα. Η τρομοκρατία είχε στη Ελλάδα ιδεολογική μήτρα την αριστερά.
Φωνές: Ντροπή σου!
Μητσοτάκης: Θα πείτε σε μένα ντροπή; Έχετε αντιληφθεί σε ποιον μιλάτε; Έχει θύμα η οικογένεια μου από την 17 Νοέμβρη.
Μπαλαούρας: Είστε Ακροδεξιά!
Μητσοτάκης: Ντροπή σας που θα μου μιλήσετε εμένα για Ακροδεξιά. Μαζευτείτε!
Μητσοτάκης σε Βουτση για την ένταση: Οταν μιλάω εγώ σας ξεφεύγει ο έλεγχος στην αίθουσα. Αυτά δεν συμβαίνουν όταν μιλά ο Τσιπρας.
Ιστορικό ατόπημα ότι η αριστερά σημαίνει τρομοκρατία
Συνεχίζοντας την αντιπαράθεση ο Αλέξης Τσίπρας στην τριτολογία του επέμεινε στο θέμα της ιδεολογικής προέλευσης της τρομοκρατίας.
«Το άλλο θέμα για το οποίο κυρίως πήρα το λόγο είναι το εξής. Είχατε σήμερα την ευκαιρία να διορθώσετε ένα ιστορικό ατόπημα που διαπράξατε. Δεν πρέπει να παίζουμε μ’ αυτά τα πράγματα. Αυτός ο τόπος έχει ιστορία και ο ελληνικός λαός γνωρίζει πόθεν προέκυψε και η βία και η τρομοκρατία. Γνωρίζει αυτός ο λαός πως προέκυψε η δικτατορία.
Μετά βεβαίως και υπήρξε και από την πλευρά της άκρας αριστεράς όπως είπατε, φαντάζομαι αναφέρεστε στην 17Ν. Δεν υπήρξε για σας η δολοφονία Λαμπράκη, η υπόθεση «Καρφίτσα», η δολοφονία Πέτρουλα, η δολοφονία Τεμπονέρα;
Λυπάμαι αλλά επιχειρείτε να ψαρέψετε στα θολά εκλογικά νερά του ακροδεξιού ακροατηρίου. Είναι ντροπή να εμφανίζεστε στο ελληνικό κοινοβούλιο ανιστόρητος.
Θα ήθελα να ανακαλέσετε. Είναι άδικη και ανιστόρητη η τοποθέτησή σας».
Μητσοτάκης: Διαστρεβλώνετε τα λεγόμενά μου
Απαντώντας ο πρόεδρος της ΝΔ είπε προς τον πρωθυπουργό: «Επιχειρήσατε να διαστρεβλώσετε τα λεγόμενά μου. Μίλησα για το φαινόμενο της τρομοκρατίας από τη μεταπολίτευση και μετά. Δεν μίλησα για τη Χούντα.
Ουδέποτε θα μπορούσα να αφήσω οποιαδήποτε υπόνοια για σας ότι έχετε σχέση με κατάλυση της Δημοκρατίας. Σας χρεώνω ότι δεν βάζετε τα ζητήματα νόμου και τάξης σε προτεραιότητα, ότι αφήνετε τα Εξάρχεια εκτός νόμου.
Γιατί συγχέετε την περίπτωση Τεμπονέρα; Εγώ μιλάω για οργανωμένες τρομοκρατικές ομάδες που για δεκαετίες συστηματικά δολοφονούσαν».
Θα ήταν κατάκτηση για την δημοκρατία εσείς που προέρχεστε από την αριστερά να δεχθείτε αυτό που είπα . Ότι όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις είχαν μίτρα την αριστερά. Μου κάνει εντύπωση γιατί δεν αναγνωρίζετε αυτή την ιστορική πραγματικότητα.
Τσίπρας: Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, τι λέει η ΝΔ:
Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε ξανά τον λόγο: «Στην προσπάθειά σας κ. Μητσοτάκη να χρυσώσετε το χάπι υποπέσατε σε σφάλμα. Στο Politico δεν είπατε αυτά. Εκτός εάν έγραψαν άλλα από αυτά που είπατε, οπότε να ζητήσουμε όλοι μαζί από τα διεθνή μέσα να είναι πιο προσεκτικά όταν πρόκειται για τόσο ευαίσθητα ζητήματα. Στο Politico είπατε ότι κατά τα πρόσφατα χρόνια η τρομοκρατία προέρχονταν κατά το μεγαλύτερο βαθμό από την άκρα αριστερά. Είναι δυνατόν να παραγράφουμε όσα έχουν γίνει; Δεν θα αναγνωρίσω ως αριστερή ιδεολογία την αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής.
Είπατε για τη μεταπολίτευση τώρα. Και στα χρόνια της μεταπολίτευσης υπήρξαν φαινόμενα βίας από την άκρα δεξιά. Και να πάμε στα πιο πρόσφατα. Τι είναι για εσάς η Χρυσή Αυγή; Εμείς θεωρούμε ότι, πέρα από πολιτικό κόμμα ,είναι η ίδια και οι παραφυάδες της εγκληματική οργάνωση. Εσείς θα συμφωνήσετε μ’ αυτό; Πείτε το, τι είναι για εσάς η Χρυσή Αυγή; Αν συμφωνήσετε μαζί μου τότε κάνατε διπλό ατόπημα και με τη συνέντευξή σας στο Politico και εδώ σήμερα.
Μητσοτάκης: Είναι αποκρουστική, νεοναζιστική οργάνωση η ΧΑ
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε εκ νέου το λόγο για να απαντήσει στον Πρωθυπουργό: «Είναι μια αποκρουστική νεοναζιστική οργάνωση της οποίας η συμπεριφορά έχει όντως στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης. Σας καλύπτει αυτό;».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.