Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Οι δεσμεύσεις της ΝΔ και ο διάλογος με τους πολίτες για τη διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος




Τις δεσμεύσεις που έχει ήδη λάβει η Νέα Δημοκρατία για τους κρίσιμους τομείς της Οικονομίας, της Υγείας, της Ασφάλειας, της Δικαιοσύνης, της Εκπαίδευσης και άλλους – όπως ο εθελοντισμός, το προσφυγικό και το περιβάλλον – περιλαμβάνει ειδική έκδοση 32 σελίδων που εστάλη σε 100.000 μέλη του Κόμματος.

Η έκδοση με τίτλο «4/2016 – 7/2017 Για όσα έχουμε δεσμευτεί μέχρι σήμερα», την συνοδεύει επιστολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη προς τα μέλη του Κόμματος, δεν περιλαμβάνει τα
σύνολο του προγράμματος αλλά όσα έχουν έως σήμερα παρουσιαστεί.

Για την οικονομία και την ανάπτυξη. Τις μειώσεις φόρων. Για τη συγκράτηση των δαπανών. Τις συμπράξεις του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα. Την απλούστευση των διαδικασιών. Το νέο χωροταξικό σχεδιασμό. Τα κόκκινα δάνεια, τη «δεύτερη ευκαιρία», που χρειάζονται για να σηκωθούν όσοι έπεσαν τα χρόνια της κρίσης. Τη στήριξη των αγροτών. Τις πολιτικές που θα μειώσουν το κόστος παραγωγής και θα αυξήσουν την εξωστρέφειά τους.

Τον Τουρισμό, που ευτυχώς πάει καλά φέτος, χάρη στις προσπάθειες των ανθρώπων του και παρά τις δυσκολίες που η Κυβέρνηση προκαλεί με την υπερφορολόγηση του τουριστικού προϊόντος.

Την Ενέργεια, όπου η Νέα Δημοκρατία πήρε καθαρή θέση, απέναντι σε μια Κυβέρνηση που πελαγοδρομεί ανάμεσα στις ιδεοληψίες και τη πραγματικότητα.

Την εκπαίδευση. Με πρόσβαση όλων των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς. Για ελεύθερα, αυτόνομα, σύγχρονα σχολεία. Για την τεχνική εκπαίδευση, η οποία πρέπει να αναβαθμιστεί, να δώσει εφόδια και διέξοδο σε χιλιάδες νέους. Και φυσικά για την Ανώτατη Εκπαίδευση που πρέπει να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της χώρας.

Τη βελτίωση του δημόσιου τομέα. Χωρίς απολύσεις αλλά με αξιολόγηση υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ, με διαφάνεια και με αντικειμενικότητα.

 Την αναβάθμιση της πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, για τα δημόσια νοσοκομεία.
Της επέκταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, που τόσο πολεμήθηκε από τις Κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις υιοθεσίες παιδιών, ένα ζήτημα που απασχολεί δεκάδες χιλιάδες ζευγάρια.

Την ασφάλεια στις γειτονιές μας. Με χαρτογράφηση της εγκληματικότητας και   με ενίσχυση της ένστολης αστυνόμευσης.

Το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι διεργασίες για την τελική επεξεργασία και παρουσίαση του προγράμματος με διαδικασίες διαβούλευσης σε ολόκληρη τη χώρα.

Ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει ένα πολλές συναντήσεις με φορείς, εκπροσώπους κοινωνικών ομάδων και απλούς πολίτες και θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση.  Παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος σε συνέδρια, ημερίδες και ειδικές εκδηλώσεις φορέων. Συζήτησε με εκπροσώπους ελευθέρων επαγγελματιών. Συνομίλησε με εργαζόμενους σε εταιρίες security,  delivery, σούπερ μάρκετ.  Συζήτησε στη Θεσσαλία με αγρότες και κτηνοτρόφους.

Οι ανοιχτές συναντήσεις θα συνεχιστούν σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους πολίτες, χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις και η διαδικασία αυτή θα καταλήξει στο ετήσιο  ανοιχτό Συνέδριο θέσεων  που θα γίνει στο τέλος του χρόνου και θα επικυρώσει το τελικό πρόγραμμα του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.