Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Γιατί είναι κόλαφος για την κυβέρνηση η απόφαση του ΕΣΡ για 7 άδειες

Η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών αποτελεί μια ακόμη σοβαρή ήττα της Κυβέρνησης σε ένα πεδίο που είχε επενδύσει πολλά, προκειμένου να ελέγξει το χώρο της Τηλεόρασης.
Στην πραγματικότητα, η απόφαση του Ε.Σ.Ρ. για προκήρυξη επτά (7) τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας γενικού
περιεχομένου καταρρίπτει όλο το αφήγημα του Υπουργού - καναλάρχη κ. Παππά, που με το νόμο του όρισε τον αριθμό των αδειών σε τέσσερις (4).
Είναι το δεύτερο χαστούκι που εισπράττουν. Το πρώτο – ένα ηχηρό χαστούκι νομιμότητας - ήρθε από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) που - παρά τις περίεργες μεθοδεύσεις που υπήρξαν από την Κυβέρνηση - ακύρωσε το νόμο και μαζί και τα σχέδια του κ. Παππά.
Όλοι θυμόμαστε τι έγινε.
1.Την περίφημη κατά παραγγελία μελέτη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, πάνω στην οποία επιχειρήθηκε να χτιστεί το αφήγημα ότι η ελληνική αγορά χωράει μόνο τέσσερα κανάλια. Τώρα άραγε τι έχουν να πουν οι επιστήμονες που κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα; Τι έχουν να πουν τα κυβερνητικά στελέχη που με μεθοδεύσεις επιχείρησαν να ελέγξουν τα Μέσα Ενημέρωσης και να στήσουν το δικό τους σύστημα διαπλοκής;
2.Το διαγωνισμό - φιάσκο για τις τηλεοπτικές άδειες και τα βοσκοτόπια της Ιθάκης. Τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής – «SYRIZA BANK» που λάμβανε ο εκλεκτός υπερθεματιστής της Κυβέρνησης, ο οποίος αποδείχθηκε ότι δεν είχε τα μέσα για να αποκτήσει την πολυπόθητη άδεια.
3.Τις πιέσεις που ασκήθηκαν σε ανώτατο δικαστικό με προφανή στόχο να επηρεαστεί η κρίση του.
4.Την (ν)τροπολογία του κ. Παππά, όπου μετά την ανακήρυξη των τεσσάρων υπερθεματιστών, επιχείρησε, Παρασκευή βράδυ, να βάλει λουκέτο στους λειτουργούντες σταθμούς, που δεν είχαν πλειοδοτήσει, παρά το ότι εκκρεμούσε η απόφαση του ΣτΕ. Μια ρύθμιση που θα οδηγούσε στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους. Αλήθεια, τι θα είχε συμβεί αν δεν αντιδρούσαν τότε η Νέα Δημοκρατία και τα άλλα Κόμματα της Αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να αποσύρει ο κ. Παππάς την τροπολογία του; Τα κανάλια θα είχαν κλείσει στη βάση ενός αντισυνταγματικού διαγωνισμού για να ικανοποιήσει τα καθεστωτικά σχέδια του ο κ. Παππάς και η παρέα του.
5.Την επίθεση στο ΣτΕ από την τότε Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κυρία Όλγα Γεροβασίλη όταν ανακοινώθηκε η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.
Η χθεσινή αντίδραση της Κυβέρνησης που χαιρέτισε την απόφαση του Ε.Σ.Ρ., αποτελεί μια από τις κορυφαίες στιγμές του κυβερνητικού Γκεμπελισμού και φανερώνει το αδιέξοδό της.
Αποτελεί την οριστική ταφόπλακα του σχεδίου άλωσης των Μέσων Ενημέρωσης από την Κυβέρνηση.
Δικαιώνει απόλυτα τη Νέα Δημοκρατία που υπερασπίστηκε με σθένος την πολυφωνία, τον πλουραλισμό και το δικαίωμα των ελλήνων πολιτών στην αντικειμενική ενημέρωση, επιμένοντας στη βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση των φάσματος μετά από συνεννόηση του Ε.Σ.Ρ. και των άλλων αρμοδιών Αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.