Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

«Πάνω από 40.000 παιδιά μένουν εκτός των παιδικών σταθμών»


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI


Περισσότερα από 40.000 παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Σύμφωνα, μάλιστα, με εκτιμήσεις παραγόντων της Αυτοδιοίκησης, ο αριθμός των παιδιών που δεν θα καταφέρουν να βρουν μια δωρεάν θέση σε παιδικό σταθμό θα ανέβει
πολύ περισσότερο, λόγω της κατανομής των θέσεων ανά την Ελλάδα!

Ο Βασίλης Κικίλιας θύμισε ότι μόλις τον περασμένο Απρίλιο ο κ. Τσίπρας, από το βήμα του 1ου συνεδρίου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγγειλε δωρεάν θέσεις σε παιδικούς σταθμούς «για όλα τα παιδιά άνω των τριών ετών».

Αλέξης Τσίπρας (6 Απριλίου 2017): «Σχεδιάζουμε και δημιουργούμε δεκάδες, εκατοντάδες παιδικούς σταθμούς. Κανένα νέο ζευγάρι δεν θα χρειάζεται να πληρώνει παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά άνω των 3 ετών».

Υπενθυμίζουμε, ότι η Νέα Δημοκρατία, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, ζητούσε να διατεθεί μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016 για τις αναγκαίες θέσεις, ώστε κανένα παιδί προσχολικής ηλικίας να μην μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.

Καλούμε την Κυβέρνηση - έστω και τώρα -  να λάβει τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου  να εξασφαλίσει  θέσεις παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών για τα παιδιά όλων των οικογενειών που έχουν ανάγκη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.