Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Δένδιας: Κατώτερος των περιστάσεων ο κ. Τσίπρας. Να παραιτηθεί!


Παραίτηση Τσίπρα ζητάει ο Νίκος ΔένδιαςΒολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, αναφορικά με το θέμα του ελληνικού χρέους.
«Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά κατώτεροι των περιστάσεων», τονίζει σε συνέντευξή του
στην εφημερίδα «Ειδήσεις».
Ο κ. Δένδιας εκτιμά ότι κυβέρνηση και
πρωθυπουργός «εγκλωβίστηκαν στο ζήτημα του χρέους», αλλά παράλληλα επιρρίπτει ευθύνες και στους δανειστές, «οι οποίοι συμφώνησαν για μια ακόμη φορά στα μέτρα που τους πρότεινε η κυβέρνηση και τα οποία επιτείνουν το αδιέξοδο στην πραγματική οικονομία, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν υλοποιήσει τη δέσμευσή τους για τη ρύθμιση του χρέους από τον Νοέμβριο του 2012».
Παράλληλα, ο κ. Δένδιας υπογραμμίζει ότι το ζήτημα του χρέους «δε μπορεί να μετατρέπεται σε άλλοθι της κυβέρνησης για τις άμεσες και επιτακτικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας» και εκτιμά ότι «η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει ο πρωθυπουργός είναι η παραίτησή του, αν δε μπορεί να διαχειρισθεί τα σημερινά αδιέξοδα, που ο ίδιος, κατά μεγάλο μέρος, δημιούργησε».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συζήτησης στην αναθεώρηση του Συντάγματος το εάν θα πρέπει να τίθενται εκτός νόμου κόμματα που αμφισβητούν τη δημοκρατία και τίθεται υπέρ της «απόλυτης καταδίκης της Χρυσής Αυγής και του νεοναζισμού».
Τέλος, επαναλαμβάνει ότι ο λαϊκισμός αποτελεί «πρακτική ξένη προς τη νοοτροπία και το ήθος του κόμματος (της Νέας Δημοκρατίας)» και τονίζει ότι είναι χρέος της παράταξης «να μην επιτραπεί η ανάπτυξη φαινομένων λαϊκισμού, οπουδήποτε και αν βρίσκονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου