Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

Επίσκεψη Κυριάκου στο τμήμα βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής Λάρισας- Κάθε μεταπτυχιακό να ορίζει το ύψος των διδάκτρων για να είναι ανταγωνιστικό


Στο Τμήμα Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Κ.Μητσοτάκης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε σήμερα, Κυριακή 25 Ιουνίου, την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στους χώρους της σχολής από τον καθηγητή κ. Δημήτρη Κουρέτα. Περιηγήθηκε στα εργαστήρια και τις αίθουσες και επαίνεσε το προσωπικό για την καθαριότητα και την τάξη σε όλους τους χώρους του κτιρίου. Ο κ. Κουρέτας τόνισε ότι οι φοιτητές σέβονται

τους χώρους του ιδρύματος γιατί αισθάνονται δικό τους το Πανεπιστήμιο.

Αναφορικά με τα μεταπτυχιακά προγράμματα με δίδακτρα στο Πανεπιστήμιο, ο κ. Κουρέτας επισήμανε ότι με το νέο νόμο που προωθεί η Κυβέρνηση αυτά θα κλείσουν. Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι είναι ενάντια στο προωθούμενο από την Κυβέρνηση νομοσχέδιο και υπογράμμισε ότι «κάθε μεταπτυχιακό πρέπει να ορίζει το ύψος των διδάκτρων ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ανταγωνιστικά μεταπτυχιακά». Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι υποτροφίες πρέπει να δίδονται με αξιοκρατικά κριτήρια.

Κοινή πεποίθηση του κ Μητσοτάκη και του κ Κουρέτα είναι η σύνδεση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων με την αγορά εργασίας καθώς και η ανάπτυξη συμβάσεων ανάμεσα σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και εταιρείες προκειμένου να μπορούν οι σχολές να στηρίζονται σε δικά τους έσοδα και όχι μόνο σε ευρωπαϊκούς πόρους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Κουρέτας επεφύλασσε μια έκπληξη στον κ. Μητσοτάκη. Μέλος της ομάδας ερευνητών του εργαστηρίου είναι ο κ. Κωνσταντίνος Γερασόπουλος, ο οποίος ήταν σμηναγός στην 111 Πτέρυγα Μάχης (Νέα Αγχίαλος) το ίδιο χρονικό διάστημα που υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ο κ. Μητσοτάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου