Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Έχουν παραδεχθεί ότι καταχράσθηκαν δημόσιο χρήμα, αλλά επιστρέφουν στην υπηρεσία τους επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συγκροτήσει Πειθαρχικά Συμβούλια

Θαυμάστε το ελληνικό κράτος!
Μια ακόμη απόδειξη του μπάχαλου που επικρατεί επί ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική δημόσια διοίκηση φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος".
Συνολικά δεκαεννέα επίορκοι υπάλληλοι του
ΕΦΚΑ θα επιστρέψουν στις θέσεις τους, παρότι ακόμη και οι ίδιοι έχουν παραδεχθεί ότι καταχράστηκαν ποσά από τα δημόσια ταμεία.
 Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο ότι ακόμα δεν έχουν συγκροτηθεί πειθαρχικά συμβούλια όπως προβλέπει ο νόμος 4387/2016.
Ετσι, η παραπάνω εξέλιξη έχει σαν αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή καμία εκδίκαση επίορκου υπαλλήλου και όταν λήγει η διετία της ημιαργίας τους να επιστρέφουν στις θέσεις τους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα τιμωρηθούν και δεν θα τους επιβληθούν ποινές για τις παράνομες ενέργειες που διέπραξαν.
Ωστόσο, αυτό που κάνει ιδιαίτερη αίσθηση είναι το γεγονός ότι συγκεκριμένοι υπάλληλοι κατά τη διάρκεια των Ενόρκων Διοικητικών Εξετάσεων που διεξήχθησαν σε βάρος τους παραδέχθηκαν τις πράξεις τους αλλά εν τη απουσία πειθαρχικού οργάνου δεν μπορούν να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους.
Τέλος, σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση τείνει να εξελιχθεί σε πονοκέφαλο για το υπουργείο Εργασίας καθώς πραγματοποιεί αγώνα δρόμου προκειμένου να φέρει διάταξη για τη συγκρότηση πειθαρχικού συμβουλίου ενώ παράλληλα εκκρεμούν υποθέσεις ακόμη 250 υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου