Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Λογόκριναν προληπτικά κείμενο του Θεοτοκά στις εξετάσεις των ΕΠΑΛ, από το φόβο μήπως προσβάλουν τον... Τσίπρα




Σημείο των γκρίζων καιρών μας που οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς.
Μοιάζει απίστευτο κι όμως είναι αληθινό, πλήρως προσαρμοσμένο στην αντιδημοκρατική νοοτροπία του ιδεολογικού αχταρμά που μας κυβερνά.
Το κείμενο του Γιώργου Θεοτοκά ενός από τους κορυφαίους διανοητές της γενιάς του '30 δόθηκε αλλοιωμένο στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ που εξετάστηκαν τη Δευτέρα στη Νέα Ελληνική Γλώσσα.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», το κομμάτι που έπεσε στις εξετάσεις είναι από ένα κείμενό του από το βιβλίο
«Στοχασμοί και Θέσεις» που δημοσιεύθηκε το 1956. Πρόκειται για τις παραινέσεις ενός πατέρα προς τον 20χρονο γιο του.
Σε ένα σημείο του κειμένου αναφέρει: «Ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτή είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κούφο πρύτανη ή έναν κακό πρωθυπουργό».
Το κείμενο που δόθηκε στους υποψηφίους αναφέρει: «Ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτή είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κακό επιστήμονα».
Ο «κούφος πρύτανης και ο κακός πρωθυπουργός»... αντικαταστάθηκε με τον «κακό επιστήμονα».
Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι δεν έχουν τον Θεό τους!
Έχουν επίγνωση του κακού που έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν στον ελληνικό λαό και προσπαθούν να αποφύγουν κάθε συνειρμό που μπορεί να τους συνδέσει με τα δεινά που επιφέρουν στη χώρα.
Έτσι λοιπόν δεν διστάζουν να αλλοιώσουν ακόμα και λογοτεχνικά κείμενα από το φόβο μήπως και οι πολίτες, εν προκειμένω κάποιοι μαθητές, συνδέσουν την αναφορά στον «κακό πρωθυπουργό» με το πρόσωπο του όντως κακού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα! Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο καταφεύγουν στη… λογοκρισία. Και πράττουν ό,τι θα έπραττε ο Γεωργαλάς  επί Χούντας για να προστατεύσει τον Παπαδόπουλο…
Τι κρίμα για κόμμα που υποστηρίζει ότι πιστεύει στον κοινοβουλευτισμό και στη δημοκρατία…
Πρόκειται για έναν κατήφορο στο τέλος του οποίου βρίσκεται πάντα η ίδια φασίζουσα νοοτροπία. Απλά κάθε φορά, ανάλογα την εποχή, αλλάζει χρώμα.  Στην εποχή μας έχει το επικίνδυνα σκούρο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Γιατί η ανάμειξη του κόκκινου με το μπλε, βγάζει μαύρο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.