Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Γνώριζε ή όχι ο Τσίπρας τις συνομιλίες Καμμένου με Γιαννουσάκη; Επερώτηση καταθέτει η ΝΔ

Επαναφέρει τα ερωτήματα για την υπόθεση της συνομιλίας Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη η ΝΔ, καθώς μέχρι σήμερα τόσο ο υπουργός Άμυνας όσο και η κυβέρνηση τα έχουν αφήσει αναπάντητα.
Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι η ΝΔ επιμένει
στο θέμα των "παρεμβάσεων" του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Πάνου Καμμένου, στην υπόθεση του "NOOR 1" και καταθέτει επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.
"Η ΝΔ έχει σαν αρχή την απρόσκοπτη λειτουργία της δικαιοσύνης. Κανένας δεν μπορεί να παρέμβει στο έργο της", είπε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: "Ο κ. Καμμένος στην προχθεσινή συζήτηση στην Βουλή δεν απάντησε σε κανένα από τα κρίσιμα ερωτήματα. Η ΝΔ καταθέτει επίκαιρη επερώτηση και επαναφέρει τα ερωτήματα: 
- Γιατί ο κ. Καμμένος μίλησε 12 φορές με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη; 
- Πώς εξηγείται η διάρκεια των 21 λεπτών συνομιλία όταν μάλιστα ο κ. Καμμένος είπε ότι απλώς τον προέτρεψε να καταθέσει όσα στοιχεία διαθέτει; 
- Στο πλαίσιο ποιας αρμοδιότητας του κ. Καμμένου έλαβε χώρα η συνομιλία; 
- Πώς γνώριζε ο Γιαννουσάκης ότι θα δεχόταν επίσκεψη εισαγγελικού λειτουργού στην φυλακή; 
- Υπήρξε επικοινωνία του Γιαννουσάκη με τον Χριστοφορίδη που άσκησε πίεση σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γιαννουσάκης; 
- Γιατί δεν έχει διαταχθεί έρευνα για τον αξιωματικό του λιμενικού; Θα καταθέσει την λίστα των τηλεφωνικών του επαφών του κ. Καμμένου;".
Ανέφερε ακόμη ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε άγνοια για το αν γνώριζε ο πρωθυπουργός τις ενέργειες του υπουργού Αμύνης. 
"Καλούμε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει: γνώριζε ή όχι τις συνομιλίες;", τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου