Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Εκδηλώσεις για τα 70έτη από το Σχέδιο Μάρσαλ με τους Αμερικανούς να στηρίζουν το παρελθόν και να βλέπουν στο μέλλον

Μια από τις αφίσσες της εποχής

Το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής διοργανώνει εκδήλωση με αφορμή τα 70 χρόνια από το Σχέδιο Μάρσαλ που αποτέλεσε τη βάση για την ανοικοδόμηση της μεταπολεμικής Ευρώπης και της Ελλάδας. Η εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Οι προκλήσεις της ανασυγκρότησης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη 70 χρόνια από το Σχέδιο Μάρσαλ», θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 26 Ιουνίου στις 1 8.30 στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη. Ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

 Από τον τίτλο της εκδήλωσης προκύπτει η έμμεση πλην σαφής σύγκριση της πολιτικής που ακολούθησαν τότε οι ΗΠΑ εν
αντιθέσει με την τακτική που ακολουθεί τώρα η υπό γερμανική ηγεσία Ε.Ε.
Τον συντονισμό της συζήτησης θα έχει η γενική διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής Κωνσταντίνα Μπότσιου.
Επισημαίνεται ότι ο Αμερικανός πρεσβευτής την προηγούμενη εβδομάδα έλαβε μέρος και σε άλλη εκδήλωση για τα 70 χρόνια από το Σχέδιο Μάρσαλ, η οποία έγινε από το Ίδρυμα Καραμανλή στη Φιλοθέη, όχι σε ευρύ κύκλο.
Σημαντικό στοιχείο στη συγκεκριμένη εκδήλωση είναι τα καλά λόγια που χρησιμοποίησε ο Αμερικανός Πρεσβευτής για τον Κωνσταντίνο και τον Κώστα Καραμανλή, αλλά και για τον Πάνο Καμμένο, ιδιαίτερα όταν αναφέρθηκε στα σχέδια του υπουργού Άμυνας για επέκταση των συμβάσεων για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα και κυρίως της Σούδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.