Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Η διαπλοκή Αλέξη με Ιβάν και η... προειδοποίηση στον Κυριάκο- ΝΔ: το μέλλον της Ελλάδος το αποφασίζει ο λαός και όχι οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες


Αλέξη χρειάζομαι ένα κύπελο να χωρά 38,5 εκατ ευρώ

Η περίπτωση Σαββίδη είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να απασχολήσει το σύνολο των κομμάτων. Όχι γιατί πρόκειται για έναν επιχειρηματία που θέλει να ελέγξει το αθλητικό, επιχειρηματικό, μιντιακό και πολιτικό σύστημα, αλλά γιατί υπάρχει μια κυβέρνηση που είναι πρόθυμη να τον διευκολύνει, όχι βέβαια χωρίς αντάλλαγμα.
Ο κ. Σαββίδης έχοντας απαιτήσει –και λάβει- την
παραγραφή του χρέους των 38,5 εκατ. ευρώ (λόγω του λαθρεμπορίου της ΣΕΚΑΠ), εμφανίσθηκε ξεδιάντροπος και προκλητικός. Παρομοίασε τον Τσίπρα με τον Πούτιν (δεν ξέρω πόσο τιμητικό είναι αυτό για κάποιον που δηλώνει Αριστερός), επετέθη εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη τον οποίο απείλησε, έμμεσα, ότι δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός και κάλεσε τον… λαό του να στηρίξει τον Τσίπρα.
Αν θυμάμαι καλά, ούτε ο Κοσκωτάς δεν είχε φερθεί τόσο προκλητικά. Ουσιαστικά, όμως, ο κ. Σαββίδης συμπεριφέρθηκε όπως θα συμπεριφερόνταν οι Ρώσοι ολιγάρχες που δρουν υπό καθεστώς μαφίας, στηρίζοντας τους φίλους τους και προειδοποιώντας τους εχθρούς τους.
Μόλις έγιναν γνωστές οι δηλώσεις Σαββίδη, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η συνέντευξη του κ. Σαββίδη είναι αποκαλυπτική της διαπλοκής που επεκτείνεται με προκλητικό τρόπο, με ευθύνη της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου.

Δεν είναι στοιχείο Δημοκρατίας, διαφάνειας και δικαιοσύνης οι σκανδαλώδεις χαριστικές τροπολογίες στη Βουλή.

Δεν είναι δείγμα πλουραλισμού, τα τηλεοπτικά κανάλια με στελέχη των ΑΝΕΛ, αυτών που ομολογούσαν ότι είναι "λαγοί" στον ακυρωμένο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Το μέλλον της χώρας θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός και όχι οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες.

Ας μην προκαλούν την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατική συνείδηση των Ελλήνων».
 
Ωστόσο η ΝΔ μπορεί να τα λέει σωστά, αλλά θα πρέπει να καταλάβει και η ίδια αλλά και τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης ότι φαινόμενα όπως του Ιβάν Σαββίδη πατάσσονται εν τη γενέσει τους.
Η διαπλοκή κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με τον Ιβάν Σαββίδη, αποτελεί κίνδυνο για την δημοκρατία. Και όσο γρηγορότερα το καταλάβουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τόσο καλύτερα για τη δημοκρατία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.