Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Κ. Χατζηδάκης:«Από Ρομπέν των φτωχών η κυβέρνησή σας έγινε η κυβέρνηση που εξαθλιώνει τους φτωχούς»

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζιδάκης στην κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της βουλής για το πολυνομοσχέδιο.
«Από Ρομπέν των φτωχών η κυβέρνησή σας έγινε η κυβέρνηση που εξαθλιώνει τους φτωχούς» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Νέας
Δημοκρατίας.
«Εσείς οι πιο αντιμνημονιακοί απ' όλους υιοθετείτε σήμερα το τέταρτο μνημόνιο, έχοντας ψηφίσει προηγουμένως το τρίτο» τόνισε επισημαίνοντας ότι «είπατε αυτά τα μέτρα είναι εκτός συμφωνίας, άρα δεν πρέπει να παρθούν και είναι αντιδημοκρατικό η σημερινή Βουλή να ψηφίσει μέτρα που θα πάρει μια αυριανή Βουλή».
Ο Χατζιδάκης επεσήμανε ακόμα ότι «ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σας λέει ότι ψηφίζετε μέτρα αντιδημοκρατικά» ενώ σημείωσε ότι «μετά τη δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση, μετά τη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη, ο SSM (Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός) θα είναι εδώ και θα κάνει κουμάντο στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα με έναν πρωτοφανή τρόπο για τα ελληνικά δεδομένα, για περίπου 35 χρόνια».
«Στην αρχή της διαπραγμάτευσης σας ζητούσαν 3,6 δισ. μέτρα και μετά τη σκληρή διαπραγμάτευση φτάσατε στα 4,9 δισ.» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι «η οικονομία είχε μπει σε αμυδρούς ρυθμούς ανάπτυξης το καλοκαίρι του 2016 και στη συνέχεια η οικονομία ξαναβούτηξε στο πηγάδι της ύφεσης. Η Ελλάδα είναι αυτή την ώρα η μόνη χώρα της Ευρωζώνης σε ύφεση».
«Είχατε δεσμευθεί για ένα σχέδιο για την ανάπτυξη μέχρι το Μάρτιο του 2016 και δεν έχετε κατορθώσει να στείλετε ούτε πέντε σελίδες στην επιτροπή για το πώς βλέπετε την ανάπτυξη της χώρας» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «προσβάλετε τους Έλληνες πολίτες με τους πανηγυρισμούς σας και κυρίως τους φτωχούς ανθρώπους που σας πίστεψαν. Από Ρομπέν των φτωχών η κυβέρνησή σας έγινε η κυβέρνηση που εξαθλιώνει τους φτωχούς».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου