Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Πολάκης: Η γάγγραινα της δημοκρατίας
Δεν μας ξένισε η ανάρτηση Πολάκη με την οποία στηρίζει τις απόψεις του δημοσιογράφου Γιώργου Φιλιππάκη υπέρ της τρομοκρατίας, ούτε μας ξενίζει η επίθεση που εξαπέλυσε στη Δικαιοσύνη, μετά τη fake είδηση για σύλληψη του δημοσιογράφου, την οποία έσπευσε να υιοθετήσει το πρωτοπαλίκαρο του κ. Τσίπρα.
Εκείνο που μας ξενίζει, είναι το γεγονός ότι ο κ.
Πολάκης εξακολουθεί μετά από όλα αυτά να παραμένει υπουργός μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που, υποτίθεται, ότι μεταξύ άλλων έπρεπε να έχει ως μέλημα και την ασφάλεια των πολιτών και σέβεται τη διάκριση των εξουσιών.

Αντί τούτου η κυβέρνηση επιτίθεται σε όσους διαπιστώνουν την ανοχή της σε εκείνους που κλείνουν το μάτι στους τρομοκράτες.
Ανάλογα οφείλουμε να πούμε ότι μας ξενίζει και η «σιωπή των αμνών» του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.  Έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα καταδίκαζαν απόψεις όπως αυτές του κ. Φιλιππάκη. Γιατί πρέπει να καταλάβουν ότι άλλο είναι η ελευθερία του λόγου και άλλο η προτροπή σε τρομοκρατικές ενέργειες ή ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τρίτων, όποιοι κι αν είναι αυτοί οι «τρίτοι». Τουλάχιστον η ΕΣΗΕΑ έπρεπε να καταλαβαίνει ότι ελευθερία χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει.

Φαίνεται ότι το φαινόμενο Πολάκης αποτελεί ιό που εξαπλώνεται. Το ζήτημα είναι ότι οδηγεί στη σαπίλα και στη γάγγραινα με θύμα την ίδια τη δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα που θεωρούσαμε δεδομένα

Τι είπε ο Πολάκης

Με μία ειρωνική ανάρτηση, ο Παύλος Πολάκης τα έβαλε με τη Δικαιοσύνη, για τα αντανακλαστικά που επέδειξε έπειτα από τα όσα έγραψε ο Γιώργος Φιλιππάκης για τον Γιάννη Στουρνάρα.
«Γεια σου ανεξάρτητη δικαιοσύνη με τα αντανακλαστικά σου», έγραψε στον λογαριασμό του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, σημειώνοντας μάλιστα, προς υπεράσπιση προφανώς του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ, ότι... έγραψε για βόμβα στα πόδια του κ. Στουρνάρα και δεν την έβαλε!
Υπενθυμίζεται ότι στην αναρτησή του ο κ. Φιλιππάκης κατέληγε «Για να είμαι ξεκάθαρος, δεν θα με ενοχλούσε καθόλου εάν έσκαγε και μία βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα» και έπειτα από την καταγγελία που απέστειλε ο διοικητής της ΤτΕ στον υπουργό Δικαιοσύνης, για πληθώρα σχολίων στα social media, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν και ποιες αξιόποινες πράξεις έχουν τελεστεί.
«Ο Τζήμερος καλεί σε πραξικόπημα μέσω Facebook, Χρυσαυγίτες και λοιποί καλούν σε ανοικτές βιαιοπραγίες κατά προσφύγων -μεταναστών μέσω Facebook και κινητοποιείσαι επειδή ο Στουρνάρας έκανε μήνυση σε κάποιον που έγραψε πως δε θα στεναχωρηθεί αν έσκαγε μια βόμβα στα πόδια του όπως του Παπαδήμου (έγραψε ΔΕΝ έβαλε)», σχολίασε ο κ. Πολάκης σε ανάρτηση που έκανε τα ξημερώματα της Κυριακής.
«Κάθε μέρα κάποιο τρόλ εδώ μέσα απειλεί εμένα, στελέχη της κυβέρνησης, τον πρωθυπουργό και στο όνομα της ελευθερίας του λόγου κανείς μας δεν κάνει μήνυση, ούτε αυτεπάγγελτα κινείται η δικαιοσύνη. Ο Κουμουτσάκος και ο Μπογδάνος κατηγορούν ανοιχτά κυβερνητικά στελέχη ότι υποθάλπουν και κατευθύνουν τους τρομοκράτες και για τη δικαιοσύνη και τους εισαγγελείς είναι Σάββατο! Ψάχνω ευαίσθητους υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου και της διαφορετικής άποψης. Πού κρυφτήκατε ζεσουίδες;», έγραψε ακόμη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου