Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Άρχισαν τα "όργανα"! Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά Τσίπρα: «Μόνη επιλογή η ανατροπή της κυβέρνησης»

YOUTH SURIZA
Αυτό που συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν το έχουμε ξαναζήσει και ίσως να μην υπάρχει παγκόσμιο προηγούμενο. Πολλές φορές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ καλούν με ανακοινώσεις τους σε κινητοποιήσεις ενάντια στις... κυβερνητικές πολιτικές.
Μια και δυο το ψιλοσυνηθίσαμε. Όμως αυτό που συνέβη σήμερα με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να ζητάει την... ανατροπή της Κυβέρνησης στην οποία πρωθυπουργός είναι ο πρόεδρος του κόμματος στο οποίο ανήκουν, δεν το έχουμε ξαναδεί και δεν το φανταζόμασταν ότι θα το δούμε.
Γιατί το κάνουν; Όχι βέβαια γιατί ο κ. Τσίπρας δεν υλοποίησε την δέσμευσή του προς τη νεολαία του να επιτάξει τα ακατοίκητα δημόσια κτίρια για να βρουν ερωτκή στέγη οι νεολαίοι του. Προφανώς απηύδησαν γιατί αν και νέοι έχουν τσίπα κάτι που στερείται η κυβέρνηση η οποία έχει απλώς... Τσίπρα.
«Υπάρχει μία μονάχα επιλογή: η ανατροπή της κυβέρνησης και των πολιτικών του μνημονίου».
Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη συμφωνία για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές. Η νεολαία τα βάζει με το ίδιο της το κόμμα που κυβερνά, σημειώνοντας πως «καμιά δήθεν πιλοτική εφαρμογή του μέτρου δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Για άλλη μια Κυριακή θα μας βρουν μπροστά τους».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:
«Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας αποτελεί τον πιο πρόσφατο χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων.
Οι πολιτικές τους έχουν ισοπεδώσει μισθούς και συντάξεις, έχουν εκτοξεύσει την ανεργία στο 30%, έχουν ελαχιστοποιήσει τα εργασιακά δικαιώματα, έχουν οδηγήσει στο κλείσιμο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τώρα έρχονται να καταργήσουν και την αργία τη Κυριακής. Οι εργαζόμενοι καλούνται για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή να δουλέψουν χωρίς υπερωρίες και χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Τη στιγμή που η εργοδοτική αυθαιρεσία αποτελεί τον κανόνα στις εργασιακές σχέσεις και ενώ διαπιστώθηκε ότι ο συνολικό τζίρος των καταστημάτων δεν αυξήθηκε ούτε κατ' ελάχιστο όσες Κυριακές τα καταστήματα έμειναν ανοιχτά, επιμένουν στην εφαρμογή του μέτρου με μόνο στόχο την περαιτέρω συμπίεση των εργασιακών δικαιωμάτων και την εύνοια στις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα.
Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, εξάλλου, ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό που λείπει δεν είναι μία ακόμη μέρα διαθέσιμη για "shopping therapy" και κατανάλωση αλλά η πρόσβαση σε μία αξιοπρεπή ζωη. Οι μόνοι που θα επωφεληθούν από τη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας είναι οι πολυεθνικές, τα μεγάλα πολυκαταστήματα και διαφόρων ειδών "Mall". Εξάλλου, οι 72-96 ώρες λειτουργίας των καταστημάτων εβδομαδιαίως είναι ήδη από τις περισσότερες στην Ευρώπη.
Μέσα σ' αυτή τη κατάσταση για τους εργαζόμενους και την νεολαία υπάρχει μία μονάχα επιλογή: η ανατροπή της κυβέρνησης και των πολιτικών του μνημονίου. Μέσα από τον ανυποχώρητο αγώνα για ζωή με αξιοπρέπεια και επανάκτηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων που μας στέρησαν.
Καμιά δήθεν πιλοτική εφαρμογή του μέτρου δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Για άλλη μια Κυριακή θα μας βρουν μπροστά τους». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.