Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Άδωνις: Η κυβέρνηση ή θα κλείσει την αξιολόγηση ή θα πάει σε εκλογές

«Η κυβέρνηση είτε θα πάρει μία δύσκολη απόφαση για να κλείσει η αξιολόγηση ή πρέπει να κάνει αμέσως εκλογές», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Μιλώντας στον Real FM, σε ερώτηση για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και εάν πιστεύει ότι επαναλαμβάνεται το καλοκαίρι του 2015 ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
απάντησε μεταξύ άλλων ότι «από ότι φαίνεται χάνουμε άλλη μία ημερομηνία, η 7η Απριλίου από ότι φαίνεται χάνεται».
«Η συνομιλία με την Άνγκελα Μέρκελ χρήσιμη είναι αλλά να ξέρετε ότι η ιδέα ότι με πολιτική παρέμβαση μπορεί να επιστρέψει η τρόικα είναι λανθασμένη. Την έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν και όχι μόνο από την παρούσα κυβέρνηση για να είμαι δίκαιος. Εάν δεν φτάσεις σε staff level agreement με την τρόικα, η Άνγκελα Μέρκελ λίγα πράγματα μπορεί να κάνει και μάλιστα τέσσερις μήνες πριν από τις εκλογές της», ανέφερε.
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Άρα νομίζω ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Εάν ο κ. Τσίπρας αυτό που επιζητά είναι πολιτική παρέμβαση της κ. Μέρκελ, θα εκπλαγώ αν το δω να συμβαίνει. Είμαστε ακριβώς στο σημείο που ήμασταν. Πρέπει η κυβέρνηση να πάρει μία δύσκολη απόφαση, ή θα πρέπει να την πάρει και να κλείσει η αξιολόγηση αφού έχασε τόσο χρόνο και βρεθήκαμε εδώ ή εάν κρίνει ότι δεν μπορεί να την πάρει πρέπει να κάνει αμέσως εκλογές για να δώσει τουλάχιστον στον επόμενο την ευκαιρία να έχει χρόνο για να κλείσει την αξιολόγηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου